MasterChef'te izleyicilerin favorisi haline gelen tiramisu, Danilo Zanna'nın özel tarifiyle gündemde. Danilo Şef, tiramisunun lezzet sırrının kremasının kıvamında olduğunu vurguluyor. Peki, bu nefis tatlı nasıl hazırlanır? İşte adım adım MasterChef tiramisu tarifi ve Danilo Zanna'nın önerileri…

Tiramisu Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Yaz aylarının vazgeçilmez soğuk tatlılarından biri olan tiramisu, kıvamı ve lezzetiyle sofraların yıldızı oluyor. Danilo Zanna’ya göre, tiramisunun en önemli noktası kremasının kıvamını doğru tutturmaktan geçiyor. İşte bu lezzetli tatlıyı evde hazırlamanız için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları…

Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler

  • 400 gram labne
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Kedidili bisküvi
  • 100 gram çilek
  • 20 gram şeker
  • Bitter çikolata topları
  • Kakao

Adım Adım MasterChef Tiramisu Tarifi

  1. Yumurtaları Ayırın: Yumurtaların akını ve sarısını ayrı kâselere alın. Yumurta aklarına biraz tuz ekleyip kar gibi olana kadar iyice çırpın.

  2. Yumurta Sarılarını Çırpın: Yumurta sarılarına pudra şekerini ekleyin ve mikserle homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.

  3. Labneyi Ekleyin: Labne peynirini karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından çırpılmış yumurta aklarını ekleyerek kaşık yardımıyla nazikçe karıştırın.

  4. Kremayı Hazırlayın: Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurun.

  5. Çilekli Sosu Hazırlayın: Çilekleri dilimleyip bir tencerede şeker ile pişirin. Biraz su ekleyerek hafifçe ezin.

    Bir Gece Masalı’nın Mahir Komiseri Burak Deniz Aslen Nereli, Memleketi Ne? Bir Gece Masalı’nın Mahir Komiseri Burak Deniz Aslen Nereli, Memleketi Ne?
  6. Kedidilini Hazırlayın: Kedidili bisküvileri ortadan ikiye bölün ve çilekli sosa batırarak iyice ıslatın.

  7. Katmanları Oluşturun: Kupların en altına krema sıkın, üzerine çikolata topları ekleyin. Ardından biraz daha krema ekleyin ve kedidillerini yerleştirin. Son olarak tekrar krema ekleyip üzerine kakao serpin.

  8. Servise Hazır: Tiramisunuzu çilek dilimleri ile süsleyerek servis edin.