Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz bölgesinde yerel kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, vatandaşlara ani sel ve su baskını gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda önemli bir uyarı yaptı.

Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

Hangi Bölgelerde Kuvvetli Yağış Bekleniyor?

Açıklamaya göre, Adana'nın kuzey ve doğusunda yer alan Pozantı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Kozan, Karaisalı, Çukurova, İmamoğlu ve Ceyhan ilçeleri ile Mersin'in kuzeyinde bulunan Toroslar, Çamlıyayla ve Tarsus ilçelerinde ve Osmaniye çevresinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşlar Nelere Dikkat Etmeli?

Beklenen kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Özellikle yüksek risk taşıyan bölgelerde yaşayan vatandaşların, meteorolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri önemle tavsiye edildi.