Antalya’dan bin 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve doğal güzellikleriyle Antalya'yı aratmayan Hazar Gölü, tatilcilerin akınına uğruyor. İşte detaylar...

Doğu ve Güneydoğu'nun Antalya'sı: Hazar Gölü

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü, doğal güzellikleri, kıyı şeridindeki turistik tesisleri, plajları ve kamp alanlarıyla tatilcilerin gözdesi haline geldi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerden gelen tatilciler, serinlemek ve dinlenmek için bu bölgeyi tercih ediyor. Kent merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunan Hazar Gölü, Hazarbaba ve Mastar dağlarının arasında yer alıyor ve 56 kilometrelik kıyı şeridine sahip.

Tatilciler İçin Tüm İmkanlar Mevcut

Antalya’dan bin 13 kilometre uzaklıkta bulunan Hazar Gölü, sadece tatilciler için değil, 2 günlük hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyenler için de ideal bir mekandır. Bunaltan sıcaklarda tatil için tektonik gölü tercih edenler, kendine has doğası, plajı, kamp alanları, sosyal tesisleri ve tekne turlarıyla tatilin keyfini çıkarıyor. Göl çevresinde bulunan kamu ve özel sektöre ait otel, misafirhane, apart otel, pansiyon ve kamp alanları, bu yaz da ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Yoğun İlgi ve Doluluk Oranı

Son bir aydır inanılmaz bir yoğunluğun yaşandığı Hazar Gölü'nde adım atacak yer kalmadığını belirten turizmciler, "22 apart ev, 40 çadır, piknik alanları, hız motoru, deniz üstü bisikletler dediğimiz kanolarla hizmet veriyoruz. Bu yıl Hazar Gölü'ne beklentimizin çok üstünde bir ilgi olduğunu söyleyebilirim. Son bir aydır inanılmaz bir yoğunluk var. Burası tatilcilerin hafta sonlarını değerlendireceği de bir yer" dedi.

Silifke Kalesi'nde Tılsımlı Mezar Tableti Bulundu: Tarihin Sırlarına Yolculuk Silifke Kalesi'nde Tılsımlı Mezar Tableti Bulundu: Tarihin Sırlarına Yolculuk

Antalya'yı Aratmayan Hazar Gölü

Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Muş, Tunceli ve Malatya gibi illerden ziyaretçileri ağırlayan Hazar Gölü, tatilcilerden tam not aldı. Tatilcilerden Engin Coşkun, "Hazar Gölü gerçekten Doğu Anadolu Bölgesi'nde turizm anlamında çok güzel bir yer. Doğal güzellikleri var. İnsanlar burada göle girip serinleyebiliyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde olmasına rağmen burası Antalya, Çeşme, Bodrum'u aratmıyor. İnsanlar burada çok güzel eğlenebiliyor" dedi. Diyarbakır'dan gelen Bekir Avcı ise "Manzarası süper, çok serin bir yer. Burası bulunmaz bir nimet", bir diğer tatilci Özcan Topal ise "Herkese tavsiye ederim. Batıya sürekli gidemediğimiz için buraya geliyoruz. Serinlemek için sürekli geldiğimiz bir yer" şeklinde konuştu.

Hazar Gölü Tatilcileri Bekliyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü, bu yaz da tatilcilerin gözdesi oldu. Doğal güzellikleri, geniş kıyı şeridi, turistik tesisleri ve sunduğu çeşitli aktivitelerle Hazar Gölü, tatilcileri ağırlamaya devam ediyor. Tatil planlarınızda Hazar Gölü'nü de değerlendirmeyi unutmayın.