Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erzurum’da TCDD Bölge Müdürlüğü'nün kurulduğunu ve kısa zamanda fiilen faaliyete geçeceğini duyurdu.

ERZURUM İÇİN HIZLI TREN ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Bakan Uraloğlu, "İlk etapta Sivas’tan Kars’a kadar olan mevcut demiryolu hattımızı rehabilite ediyor ve kapasiteyi artırıyoruz. Hızlı tren ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. İhaleyi kısa sürede yapıp çalışmalara başlayacağız." dedi.

ERZURUM’U SEVİYORUZ, ONUN İÇİN HİZMET EDİYORUZ

Tarsus'ta Kanlı Hesaplaşma: Silahlı Saldırıda Bir Kadın Daha Hayatını Kaybetti Tarsus'ta Kanlı Hesaplaşma: Silahlı Saldırıda Bir Kadın Daha Hayatını Kaybetti

Erzurum’da devam eden tünel ve standart yükseltme çalışmalarının projelerinin takibinin yapıldığını belirten Uraloğlu, bu projeleri en kısa zamanda hayata geçireceklerini ifade etti. "Erzurum’u seviyoruz, onun için hizmet etmeye devam edeceğiz." diye ekledi.

TÜRKSAT 6A’NIN BAŞARISINDAN BAHSETTİ

Geçtiğimiz hafta uzaya fırlatılan Türkiye’nin ilk yerli ve milli uydusu TÜRKSAT 6A’nın başarısından bahseden Uraloğlu, "Bu ülkenin bir evladı ve bir mühendis olarak bunu yapabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı’nın verdiği maddi ve manevi desteğin önemine dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu, Erzurum’da yaklaşık 4 buçuk yıl görev yaptığını ve kente hizmet etmeye devam edeceğini belirtti. "Erzurum, duruşuyla, milli manevi değerlerine sahip çıkmasıyla bize her zaman güç vermiştir, destek olmuştur." dedi.

ERZURUM’A YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Erzurum’un ulaştırma projeleri hakkında bilgi veren Uraloğlu, "Erzurum’a hızlı tren ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok uzatmadan ihalesini yapıp yapım çalışmalarına başlayacağız." dedi. Ayrıca, tünel ve standart yükseltme projelerinin de kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, İl Danışma Kurulu'nun Erzurum’a hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Sizleri saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum." şeklinde konuştu.