Hatay’ın Akdeniz kıyılarında, Samandağ ilçesi açıklarında dalış yapan dalgıç Akın Rıdvanoğlu ve ekibi, köpek balığı sürüsüyle karşılaştı. Bu eşsiz anları tepe kamerasıyla kaydeden Rıdvanoğlu, yaşadıkları heyecanı ve deneyimi anlattı.

KÖPEK BALIĞI SÜRÜSÜYLE KARŞILAŞMA ANI KORKUTTU

Pro Beach Tour Mersin Etabı Sona Erdi: Kızkalesi'nde Büyük Heyecan Pro Beach Tour Mersin Etabı Sona Erdi: Kızkalesi'nde Büyük Heyecan

Yer üstü zenginliği ve biyolojik çeşitliliğiyle dikkat çeken Hatay’ın kıyıları, birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Akdeniz’in derinliklerine dalan Akın Rıdvanoğlu, köpek balığı sürüsüyle karşılaşarak unutulmaz anlar yaşadı. Bu karşılaşmayı tepe kamerasıyla kayıt altına alan Rıdvanoğlu, ekip olarak yaşadıkları heyecanı dile getirdi.

"KARINLARININ TOK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK"

Hafta sonu arkadaşlarıyla birlikte Karamağara bölgesinde dalış gerçekleştiren Rıdvanoğlu, yaşadıkları anı şöyle anlattı:

"Dalış sırasında bir balık kalabalığı dikkatimizi çekti. Biraz daha derine indiğimizde köpek balıklarına denk geldik. Bu bizi biraz daha heyecanlandırdı ve yaklaşmak istedik. Bize zarar vermeyeceklerini düşündük ki öyle de oldu. Karınlarının tok olduğunu düşündüğümüzden dolayı bizle çok ilgilenmediler. Kendilerine yem dağıttık ve balıkları denize saldık. Bu eşsiz görüntüleri kaydetmek istedik. Hem heyecan verici hem de korkutucu bir manzarayla karşı karşıya kaldık."

CAMGÖZ KÖPEK BALIKLARIYLA KARŞI KARŞIYA

Rıdvanoğlu, karşılaştıkları köpek balıklarının camgöz türü olduğunu belirtti. "Camgöz, aslında en tehlikeli köpek balıklarından biridir. Aç değilse saldırı yapmaz ama açsa direkt saldırı yapıp parçalama veya yeme atağında bulunabilir. Neyse ki bu kez bir saldırı gerçekleşmedi" dedi.