İran'ın başkenti Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'ye düzenlenen suikast sonrası İran ve Hamas, saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu. İsrail tarafı ise bu iddialara karşı sessizliğini koruyor.

Netanyahu ve Gallant Savunma Bakanlığında

Hamas lideri İsmail Haniye, Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, suikastın gerçekleştiği gece başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksindeydi. Yediot Ahranot'un haberine göre, bu sırada diğer bakanlara bilgi verilmedi.

Suikast Geçmişi ve Güvenlik İstişareleri

Netanyahu'nun, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın liderlik kadrosundan Fuad Şükür'e düzenlenen suikastın ardından güvenlik istişaresi yapmak üzere Savunma Bakanlığına gittiği bildirildi. İsrail ordusu, Beyrut'un güney bölgesindeki Huhreyk Mahallesi'nde bir binaya 30 Temmuz'da düzenlenen hava saldırısında Hizbullah'ın komutanlarından Fuad Şükür'ü öldürdüğünü duyurmuştu.

ÖSYM üniversite kayıtları 2024 bitti mi, son gün ne zaman, süre uzatıldı mı, Eylül'ün kaçına kadar kayıt var? ÖSYM üniversite kayıtları 2024 bitti mi, son gün ne zaman, süre uzatıldı mı, Eylül'ün kaçına kadar kayıt var?

Haniye'nin İran'daki Varlığı ve Suikast

İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konuta yapılan saldırıyı duyurdu. İran ve Hamas, saldırının sorumluluğunu İsrail'e yüklerken, İsrailli yetkililer bu konuda açıklama yapmaktan kaçındı. Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.