ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz" ABD'li Askeri Analistten Skandal İtiraf: "Türkiye'ye Saldırı İçin Hazırlık Yapıyoruz"

İsrail ordusunda görev yapmış 6 askerin +972 Dergisi'ne verdiği röportajda Gazze'de yaşadıkları ve tanık oldukları olaylar ortaya çıktı. İşte, askerlerin anlattıkları şok edici detaylar...

"HER ERKEĞİ TERÖRİST OLARAK GÖRÜYORUZ"

Askerler, 16 ila 50 yaş arasındaki her erkeği potansiyel terörist olarak gördüklerini ifade etti. Pencereden bakan birini gördüklerinde ateş edip öldürdüklerini belirttiler. Bu yaklaşım, sivillerin hayatını büyük ölçüde tehlikeye atıyor.

"GAZZE ÖLÜ BEDENLERLE DOLU"

Bütün Gazze'nin ölü bedenlerle dolu olduğunu ve çürüyen beden parçalarıyla dolaşan köpeklerin görüldüğünü anlatan askerler, korkunç bir ceset kokusunun her yerde hissedildiğini söyledi. İsrail ordusu, uluslararası yardım konvoyları gelmeden önce cesetleri enkazların altına gizliyordu.

"HAN YUNUS'TA BİR CESET BULDUM"

Bir asker, Han Yunus'ta bir evin dışında belirsiz bir cisim gördüğünü ve bunun bir bacak olduğunu belirtti. Geceleyin kedilerin cesedi yediğini, daha sonra birinin gelip cesedi taşıdığını anlattı. Bu tür manzaralar, savaşın dehşetini gözler önüne seriyor.

"EVLERİ DÜZENLİ OLARAK YAKIYORUZ"

Askerler, Filistinlilerin evlerine girdikten sonra bu evleri düzenli olarak yaktıklarını itiraf etti. Mobilya ve battaniyeleri toplayıp biraz yakıt ekleyerek kolayca ateşe verdiklerini, bu şekilde yüzlerce evi yaktıklarını belirttiler.

"SERBEST ATEŞ ETME HAKKIMIZ VAR"

Askerler, bölgede kısıtlama olmadan her yere ateş etme özgürlüğüne sahip olduklarını, bunun askerler için stres atma ve günlük rutinlerin sıkıcılığını hafifletme fırsatı verdiğini söyledi. Bu durum, sivillerin sürekli tehlike altında olduğunu ve savaşın insani boyutunu gözler önüne seriyor.