Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın emeğini öne çıkarmak ve görünür kılmak amacıyla kadın üreticilere stantlarda yer vermeyi sürdürüyor. MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı ile Giyim Üretim Teknolojileri kursu alan kadınlar, bir alışveriş merkezinde kurulan stantlarda el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. Sergilenen ürünler arasında çanta, kırlent, sepet ve takılar yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCEK'in kursiyerleri, aynı zamanda girişimcilik eğitimi de aldı. Kursiyerler, aldıkları eğitimin faydasını kendi işletmelerini kurarken göreceklerini belirtti. Hem gelir elde etmenin hem de ürünlerini görünür kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden kursiyerler, hafta sonu boyunca dönüşümlü olarak stantlarda ürünlerini sergilemeye devam edecekler.

İŞ KAPISI OLUYOR

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, düzenledikleri kurslarla kursiyerlerin var olan yeteneklerinin farkına varmalarını sağladıklarını belirtti. Maya, bu yetenekleri kurslarla geliştirerek, kursiyerlerin girişimcilik eğitimleriyle desteklendiğini ve sahada gelir elde edebilecekleri alanlar açtıklarını ifade etti. MERCEK’te açılan kursların iş kapısı oluşturduğunu da vurgulayan Maya, kursiyerleri mesleki anlamda gelir elde etmeleri konusunda da desteklemeye devam ettiklerini kaydetti.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde görev yapan Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı ile Giyim Üretim Teknolojileri kursu öğretmeni Emine Talayhan, kadınlara makrome örücülük ve sepet örücülük alanlarında kurslar verdiklerini belirtti. Talayhan, Kurslarımızı önümüzdeki dönemde de devam edecek. Büyükşehir Belediyesinin sağladığı imkanlarla, kadınların yaptıkları ürünleri satıp gelir elde edebildiğini kaydeden Talayhan, "Hepsi de el emeği göz nuru ürünler. Kadınlar için güzel bir imkan oldu" dedi.

KADINLAR KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Adana'da Ağaç Kesimi Tepkilere Yol Açtı: Zeydan Karalar'dan Net Açıklama! Adana'da Ağaç Kesimi Tepkilere Yol Açtı: Zeydan Karalar'dan Net Açıklama!

Daha önce aldığı dikiş eğitimini MERCEK sayesinde geliştirdiğini belirten kursiyerlerden Nuran Mengütay, "Kıyafet, kırlent, masa örtüleri ve çantalar üretiyoruz. Belediyemizin bize verdiği stantlarda yaptığımız ürünleri satışa çıkarmak için geldik" diye konuştu.

MERCEK’te aldığı el işi kursu sayesinde dikiş alanında profesyonelleştiğini dile getiren Rabia Kılıç, yakın zamanda kendi işletmesini açmak istediğini söyledi. Kılıç, "Daha önce evde çanta yapıyordum ama daha modern ve temiz işçilik olması için eğitim alıp kendimi geliştirmek istedim. MERCEK’te kendimi geliştirdikten sonra, yaptığım işçiliğin kalitesi arttı. Yurtdışından bile sipariş almaya başladım. Kendi sayfamı kurdum. Tasarımlarımı yapıyorum. Ayrıca girişimcilik dersi de aldım. İş yeri açtığımda bana çok faydası olacak" dedi.

PSİKOLOJİK VE EKONOMİK DESTEK

Kursiyerlerden Ayten Acer Kanun ise yaz dönemlerinde MERCEK kurslarına katıldığını ifade ederek, "Kurslar hem iş hayatına katılmamız anlamında, hem de psikolojik olarak çok faydalı oluyor. Aile bütçesine katkı amaçlı buradayım. Büyükşehir Belediyesinin bize verdiği stantlarda ürünlerimizi sergiliyoruz" şeklinde konuştu.