Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim Atölyesi, 7-17 yaş arası öğrenciler ile annelerine ve üniversite öğrencilerine teknoloji eğitimi sunuyor.

Atölye öğretmenlerinden Erol Kökbudak, öğrencilere ve annelerine robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım ve oyun geliştirme dersleri verdiklerini belirtti. Ayrıca, çocukların atölyede proje geliştirmelerine yardımcı olduklarını ifade eden Kökbudak, "Annelere yönelik de çocuklarla evde beraber ilerleyebilmeleri için derslerimiz var. Çocuklarla birlikte ilerledikleri için, evde de proje tasarlayıp geliştirebiliyorlar," dedi.

Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

ROBOTİK KODLAMA VE 3D TASARIM DERSLERİ VERİLİYOR

Kökbudak, çocukların teknolojiye odaklı olduğunu ve atölyede teknoloji tüketmek yerine üretmeye çalıştıklarını vurguladı. "Çocuklar artık oyun oynamak yerine oyun üretiyorlar. Kendi oyunlarını geliştirip arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar. Bunu anneleri ve babalarıyla da yapabiliyorlar," diye konuştu.

OĞUZ KAAN BUDAK: "HAYALLERİME ULAŞMAM İÇİN YARDIMCI OLACAK"

Atölyeye düzenli olarak gelen 9 yaşındaki Oğuz Kaan Budak, "Programlardan kod yazdık ve aynı zamanda devre tasarladık. Buradaki arkadaşlarımla zeka oyunu oynuyor ve eğleniyoruz," dedi. Yazılım mühendisi olma hayalini paylaşan Budak, "Burası hayallerime ulaşmam için çok yardımcı olacak," ifadelerini kullandı.

TUĞBA FATMA BENZER: "HAYAL GÜCÜMÜZE BAĞLI PROJELER ÜRETİYORUZ"

Lise öğrencisi Tuğba Fatma Benzer, atölyede verilen derslerin ilgisini çektiğini belirterek, "Bilgisayarlardan 3D tasarım yapmayı öğreniyoruz, yazıcılarımızdan tasarımlar alıyoruz. Bilmediğim birçok şeyi burada öğrendim. Aldığımız eğitimin ardından, tamamen hayal gücümüze bağlı projeler üretiyoruz," dedi.

KEREM AYDINOĞLU: "KENDİMİ GELİŞTİRMEME YARDIMCI OLUYOR"

Bilgisayar alanında kendini geliştirdikten sonra atölyeye katılmaya karar veren lise öğrencisi Kerem Aydınoğlu, atölyede çeşitli yarışmalar düzenlediklerini söyledi. Mekatronik mühendisliği okumak istediğini belirten Aydınoğlu, "Burası, kendimi geliştirmeme ve malzeme desteği açısından çok yardımcı oluyor," ifadelerini kullandı.