Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Toroslar ilçesinde 16 bin 600 metrekarelik alanda hayata geçirdiği ‘Sevgi Bahçem Hobi Parkı’, yaz mevsimiyle birlikte doğa ve toprakla vakit geçirmek isteyen Mersinlilerin favori mekanlarından biri olmaya devam ediyor.

Şehir Hayatının Stresinden Uzaklaşın

Arpaçsakarlar Mahallesi’nde Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan Hobi Parkı, 190 adet 6 metrekarelik hobi kulübesi ve 45 metrekarelik bahçe alanıyla şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşıp doğayla buluşmak isteyenler için ideal bir alternatif sunuyor. Kullanıcıların kura çekimiyle belirlendiği bu parkta vatandaşlar, kendi ektikleri domates, salatalık, ayçiçeği, mısır, fasulye ve biber gibi sebzeleri toplamanın keyfini yaşıyor.

Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

"Hobi Parkımız, 16 Bin 600 Metrekarelik Bir Alana Sahip"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığında görev yapan saha kontrol mühendisi Zeliha Mecit, “Bu parsellerden bir kısmı engelli vatandaşlarımız ve şehit ailelerimiz için ayrıldı. 3 Mayıs 2023 tarihinden itibaren kullanımda olan hobi bahçemizde, bir adet WC, bir depo ve bir idari birim gibi ortak kullanım alanları mevcut. Sabah 07.00 ile akşam 23.00 arasında açık olan parkta, 7/24 güvenlik sağlanmaktadır,” dedi.

Dinlenme ve Huzurun Adresi

Mecit, şehir merkezinde olmasına rağmen insanların dinlenmek için burayı tercih ettiğini belirtti: “Şehir trafiği ve çevre faktörlerinin olumsuz etkilerinden uzak olan bu alan, özellikle yaz aylarında daha aktif kullanılıyor. Vatandaşlar, yaz akşamlarını burada daha keyifli geçiriyor, kendi elleriyle ürün ekmenin ve bunlardan faydalanmanın tadını çıkarıyor. Aileleriyle, eşleriyle ve dostlarıyla bir arada olmanın ve paylaşmanın keyfini burada yaşıyorlar,” ifadelerine yer verdi.

"İnsan Buraya Geldiği Zaman Rahatlıyor ve Huzur Buluyor"

Çekiliş sonucu hobi bahçesinde yer sahibi olan Yaşar Seklem, “Burası bizim için bir ilk oldu. Domates, biber, patlıcan, karpuz, kavun ve çilek gibi ürünler yetiştiriyoruz. Burada insan rahatlıyor, huzur buluyor,” dedi. Aslen Gaziantepli olan ve 50 yıldır Mersin’de yaşayan şehit annesi Gülbeyaz Öztürk ise, “Başkanımız Vahap Seçer sayesinde bir bahçemiz oldu. Kendi emeğini yetiştirmek çok güzel. Evden çıkıp buraya geldiğimde, yaralı yüreğimin acısını unutuyorum. Oğlumun evi gibi burası. Yeşillik ektikçe gönlüm de yeşeriyor,” diye konuştu.