Mersin'de düzenlenen törenle Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlandı. Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda başlayarak Mersin Kültür Merkezi'nde devam etti.

Nargile Yasağı Kalkıyor Mu? Sektör ve Tüketiciler Gözlerini Cumhurbaşkanlığı'na Çevirdi Nargile Yasağı Kalkıyor Mu? Sektör ve Tüketiciler Gözlerini Cumhurbaşkanlığı'na Çevirdi

KKTC MERSİN BAŞKONSOLOSU ZALİHE MENDELİ'NİN KONUŞMASI

Törene katılan KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk halkının direnişini vurgulayarak, "Barış Harekatı, Türk milleti için gurur verici bir zafer ve bayramdır" dedi. Mendeli, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin Türkiye'nin desteğiyle sürdüğünü belirtti.

YOĞUN KATILIM

Törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, yerel yöneticiler ve gaziler katıldı. Etkinlikte ayrıca öğrenci Ali Efe'nin şiir okuması, bando ekibinin konseri ve halk oyunları gösterisi yer aldı.

MERSİN'DE COŞKU

Mersin'de düzenlenen tören, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne yakışır bir şekilde kutlandı. Törene katılanlar, Kıbrıs Türk halkının direnişini ve Barış Harekatı'nın önemini bir kez daha hatırladı.