Mersin’in Yenişehir ilçesinde, köpek muayenesi sırasında çıkan tartışmada müşterisi Mehmet Bozdoğan’ı öldüren köpek eğitmeni Görkem Özdemir, Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ceza aldı. Alacak-verecek meselesi yüzünden yaşanan olayda Özdemir, Bozdoğan’ı pompalı tüfekle vurarak ağır yaralamış, Bozdoğan hastanede hayatını kaybetmişti.

ÖZDEMİR, BOZDOĞAN'I POMPALI TÜFEKLE VURDU

31 Ekim 2023'te yaşanan olayda, veteriner kliniğinde çalışan Görkem Özdemir ile Mehmet Bozdoğan arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Tartışma sırasında öfkesine hakim olamayan Özdemir, Bozdoğan'ı pompalı tüfekle vurdu. Ağır yaralanan Bozdoğan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan Özdemir, kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINI İSTEDİ

Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanık Özdemir ve Bozdoğan’ın yakınları hazır bulundu. Bozdoğan’ın yakınları, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Sanık Özdemir ise savunmasında, olayın istemeyerek geliştiğini belirterek, Bozdoğan’ın tartışma sırasında silah çektiğini iddia etti. Özdemir, "Adaletinize güveniyorum. Başka yapacak bir şey yok" dedi.

Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

Mahkeme heyeti, Özdemir’e 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ancak ceza, 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indirimi uygulanarak 15 yıla düşürüldü. Ayrıca 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan da 1 yıl 8 ay ceza verilen Özdemir, toplamda 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.