Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve kültür sanatı kırsal ilçelere taşıyan ‘Yayla Şenlikleri’ ve ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri, bu yıl Gülnar ilçesinde başladı.

Silifke Kalesi'nde Tılsımlı Mezar Tableti Bulundu: Tarihin Sırlarına Yolculuk Silifke Kalesi'nde Tılsımlı Mezar Tableti Bulundu: Tarihin Sırlarına Yolculuk

Etkinlikler Yayla Sakinlerinden Yoğun İlgi Görüyor

Mersin’in merkezinde yapılan etkinliklere ulaşamayan vatandaşların da konsere ve tiyatroya doyması adına, her yıl farklı noktalarda yapılan etkinlikler, yayla sakinlerinden yoğun ilgi görüyor. Gülnar’ın Konur Mahallesi’nde Halk Oyunları Gösterisi ile başlayan etkinlikler serisi, diğer ilçelerde de devam edecek. Türk Müziği konserleri, bölge halkını keyiflendirdi ve duygulandırdı.

Çocuklar İçin Dolu Dolu Etkinlikler

'Yayla Şenlikleri'nin yanı sıra gerçekleştirilen 'Köy Bizim Şenlik Bizim' etkinliği kapsamında yapılan gösteriler, çocukların dolu dolu vakit geçirmesini sağlıyor. Çocuk tiyatrosunun yanı sıra drama, kukla ve gölge oyunu ile çocukların hayal dünyalarına hitap edilirken, yüz boyama, sosis ve interaktif dans atölyesiyle de oyun dünyaları genişliyor. İlçe sakinleri, mahallelerine kadar gelen bu etkinliklerden son derece memnun.

"Eğlenceye ve Sanata Doyacak"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestra Şefi Erdal Koşar, yaylalarda yaptıkları yaz şenlikleriyle, kültürel ve sanatsal etkinlikleri bölge sakinlerinin ayağına kadar götürdüklerini belirtti. Koşar, “Yaylasına gelip tatilini yapmak isteyen yerli turistlerimiz ve ilçe sakinlerimiz, yaptığımız bu etkinliklerden çok memnun olduklarını dile getirdikleri için her sene bu etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Yayla Halkından Tam Not

Etkinliğe katılan Konur Mahallesi sakinlerinden Gani Şimşek, konserin kendisini oldukça duygulandırdığını belirterek, “Vahap Başkandan da hizmetlerinden de gayet memnunuz. Keşke sürekli böyle olsa” dedi. Mahalle sakinlerinden Gülsüm Kadim ise, “Köyümüzde ilk kez böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden çok memnunum. Sanatsal etkinlik her zaman mükemmeldir. Vahap Başkanımız da zaten sanatı her zaman destekliyor” şeklinde konuştu.