Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 'Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi' kapsamında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından görevlendirilen danışmanlık firması SWECO tarafından ziyaret edildi. Ziyarette çeşitli saha gözlemleri yapılarak, projenin ilerleyişine dair değerlendirme toplantıları düzenlendi.

Ziyaret sırasında, SWECO ve ACE ekipleri MESKİ’nin Pamukluk Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi ve Gülnar Ilısu İçme Suyu İsale Hattı Projesi kapsamında saha gözlemleri gerçekleştirdi. SWECO’nun uzman ekibi mevcut altyapı ve çevresel şartları detaylı bir şekilde analiz ederek projelerin sürdürülebilirliği ve etkinliği konularında önemli tespitlerde bulundu. Bu ziyaret, MESKİ’nin projelerinin hayata geçirilmesinde kritik bir adım olan fizibilite çalışmalarının tamamlanmasına büyük katkı sağladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞTAYI

Ziyaret kapsamında düzenlenen Sürdürülebilirlik Çalıştayı'nda ekolojik denge ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri üzerinde duruldu. Bu çalıştay, MESKİ’nin projelerinin sürdürülebilir gelişimi için atılan önemli bir adım oldu. Çalıştayda farkındalığın artırılması amaçlandı ve bu konularda önemli stratejiler tartışıldı.

FIRSAT EŞİTLİĞİ KONUSUNDA GÖRÜŞMELER

MESKİ, iş hayatında cinsiyet ve fırsat eşitliğini sağlama konusunda da kararlılıkla çalışmalarına devam ediyor. SWECO’nun ziyaretleri sırasında, hem MESKİ hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanlarıyla toplantılar yapılarak bu alandaki stratejiler ve iyileştirme fırsatları üzerinde duruldu. Kadın çalışanların katkıları ve görüşleri, süreçte değerli geri bildirimler sağladı.

SÜREKLİ DEVAM EDEN PROJELER

MESKİ, ‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamında Silifke 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi, Karaduvar 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi, Tarsus 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi, Yeşilovacık Atık Su Arıtma Tesisi, Yenice Atık Su Arıtma Tesisi, Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atık Su Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı ile Çeşmeli-Kargıpınarı Derin Deniz Deşarjı, Kızkalesi Derin Deniz Deşarjı ve Bozyazı Derin Deniz Deşarjı projelerine aralıksız devam ediyor.

Çevre Haftası kapsamında önerilerde bulunan SWECO Temsilcisi Elena Romail, çevre bilincini artırmak için eğitim ve halk katılımının önemine vurgu yaptı. Romail, kurum çalışanlarının eğitilmesi ve çevre bilinci oluşturmak için atölyeler düzenlenmesi gerektiğini belirtti. SWECO heyetinden Camilla Hvid ise bireylerin çevresel sürdürülebilirlik adına kendi yaşam tarzlarını değiştirerek bu bilinci yaymaları gerektiğini ifade etti.