Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava durumu tahminlerini güncelledi. Ankara dahil birçok ilde sağanak yağış beklenirken, bazı illerde ise kavurucu sıcaklıklar etkisini gösterecek. Özellikle İstanbul'da Pazar günü itibarıyla sıcaklıkların nemle birlikte artması bekleniyor. 

Sağanak Yağış Beklenen Bölgeler

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara (Edirne ve Kırklareli dışında), Kuzey Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Sivas ve Ardahan çevreleri, Kars'ın kuzey kesimleri, Aydın’ın iç kesimleri, Isparta’nın doğu ve Konya’nın batı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

"Son of A Rich" Filminin Türkçe İsmi "Şımarık" Oldu "Son of A Rich" Filminin Türkçe İsmi "Şımarık" Oldu

Kuvvetli Yağış Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kavurucu Sıcaklar Geri Geliyor

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün İstanbul’un boğaz çevresinde bireysel bulutların oluşturduğu sağanak görebiliriz. Marmara’nın güneyi, kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’de öğlen saatlerinde sağanak yağış bekleniyor. Batı Karadeniz’in içi ile Eskişehir çevrelerinde ise kuvvetli yağış öngörülüyor" dedi. Ayrıca, Kuzey Ege ve Marmara denizinde su sıcaklıklarının düştüğünü, Ayvalık, Akçay, Çandarlı, Foça, Kuşadası ve Çeşme’de deniz suyu sıcaklıklarının azalmasının nedeninin kuzeydoğulu rüzgarların denizi karıştırması olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Şen, “Sıcaklar ortalamanın üzerinde devam ediyor. Hafta başında 2-5 derece daha artacak. Antalya, İzmir, Muğla tekrar 40 dereceleri görecek. İstanbul bugün 32, Pazar ve Pazartesi 35 derece olacak” ifadelerini kullandı.

Sarı Kodlu Uyarı Yapıldı

Meteoroloji bugün için "Çankırı, Çorum, Kastamonu" için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Günün Hava Durumu ve Beklenen Sıcaklıklar

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 32°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31°C

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 36°C

Adana: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve Toroslar mevkii sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 35°C

Antalya: Az bulutlu, 34°C

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, 29°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29°C

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, 30°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 41°C