Orta Doğu'da tansiyon yükseldi, İsrail gece saatlerinde Hizbullah hedeflerini vurmaya başladı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah'ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu belirterek, Lübnan'ın güneyine yönelik "önleyici" saldırılar düzenlediklerini açıkladı. Bu gelişmelerin ardından Lübnan da İsrail hedeflerine misilleme yaptı.

İsrail, Hizbullah'a Ait 40 Hedefi Vurdu

İsrail ordusu, Hizbullah’ın saldırı hazırlığı içinde olduğu iddiasıyla Lübnan’daki Hizbullah hedeflerini vurmaya başladı. Hizbullah'ın geniş çaplı bir saldırı planladığını öne süren İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Lübnan'ın güneyine yönelik saldırıların başladığını ve sivillerin bölgeden tahliye edilmesi çağrısında bulundu. İsrail, Hizbullah'a ait 40 hedefi vurduğunu duyurdu.

Hizbullah'tan Misilleme: İsrail'e 320 Füze Fırlatıldı

Hizbullah, İsrail'in saldırılarına karşılık vererek, İsrail'in kuzeyine 320'den fazla roket ve çok sayıda insansız hava aracı ile saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Hizbullah, bu saldırıların üst düzey komutanları Fuad Şükür’e düzenlenen suikasta misilleme olduğunu belirtti.

Bizi Birleştiren Hayat Yasemin kim? Kayra Zabcı'dan samimi açıklamalar! Bizi Birleştiren Hayat Yasemin kim? Kayra Zabcı'dan samimi açıklamalar!

İsrail'de Olağanüstü Hâl İlan Edildi

Artan gerilim nedeniyle İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, iç cephede acil durum ilan ederek ülke genelinde 48 saat sürecek olağanüstü hal ilan etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise güvenlik kabinesini acil toplantıya çağırdı.