Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Sevil Üstekin, 79 yaşında hayatını kaybetti. 'Kapıcılar Kralı' ve 'Şaban Oğlu Şaban' gibi efsane filmlerde rol alan usta oyuncunun vefatını Film-San Vakfı duyurdu. Yapılan açıklamada, "Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sevil Üstekin Kimdir?

Sevil Üstekin, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Muhsin Ertuğrul’un başkanlığında özel bir tiyatro okulunda LCC Language and Culture Center'da 3 yıl boyunca eğitim aldı. Türk tiyatrosunun önemli isimleri arasında yer alan Üstekin, Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu gibi pek çok önemli sahnede görev yaptı.

Ekran Goruntusu 2024 08 27 15524

Leyla dizisinin hikayesi nedir? Başrolde hangi oyuncular oynuyor? Leyla dizisinin hikayesi nedir? Başrolde hangi oyuncular oynuyor?

Televizyon Dünyasında da Unutulmaz İzler Bıraktı

Sevil Üstekin, 1992 yılında yayınlanmaya başlayan 'Mahallenin Muhtarları' dizisinde 10 yıl boyunca "Müzevir Müzeyyen" karakterini canlandırarak geniş kitlelerce tanındı. Tarık Akan ve Zihni Göktay ile birlikte rol aldığı 'Koçum Benim' dizisi de dahil olmak üzere birçok televizyon yapımında yer aldı.