AKINCI TİHA'nın tespiti üzerine havalanan SİHA, J-İHA ve Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri, 5 tim, 2 JÖH timi, 2 Jandarma Komando timi ve 1 METİ timinin sağladığı sıcak temasla 4 teröristi etkisiz hale getirdi.

Fransızlar Eğitti, PKK Kullandı

Teröristlerin üzerinde ele geçirilen teçhizat, PKK'nın kanlı bir eylem hazırlığında olduğunu ortaya koyarken, güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiler, teröristlerin paramotor eğitiminin Fransızlar tarafından verildiğini gösterdi. Bu eğitimle teröristler, sınırı geçmek ve saldırılar düzenlemek için paramotorları kullanmayı öğrendi.

Mersin'deki Saldırıda Kullanıldı

Bizi Birleştiren Hayat Yasemin kim? Kayra Zabcı'dan samimi açıklamalar! Bizi Birleştiren Hayat Yasemin kim? Kayra Zabcı'dan samimi açıklamalar!

Paramotorların terörist saldırılarda kullanıldığı bir diğer örnek ise, 26 Eylül 2022'de Mersin Mezitli'deki Polis Evine yönelik saldırı oldu. Bu saldırıda da teröristler, Suriye Münbiç'ten Afrin'e, oradan da Mersin'e paramotorlarla inerek eylemi gerçekleştirdi. Yapılan arama çalışmalarında paramotor parçaları ele geçirildi.

ASELSAN'dan Yeni Radar Sistemi

Terör örgütünün bu yeni taktiklerine karşı ASELSAN tarafından geliştirilen aktif faz dizilimli alçak irtifa radar sistemi devreye alınacak. 200 kilometreye yakın menzile sahip bu radar sistemi, özellikle sınır bölgelerinde, düşük irtifada uçan helikopter, İHA, drone ve paramotor gibi hava unsurlarını tespit ederek, olası tehditlere karşı etkin bir savunma sağlayacak.