Kim milyoner olmak ister İsa kim? Diyarbakırlı Tıp Öğrencisi Milyoner’de Şov Yaptı Kim milyoner olmak ister İsa kim? Diyarbakırlı Tıp Öğrencisi Milyoner’de Şov Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 üniversiteye rektör atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu atamalar arasında Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Adnan Sözen'in atanması dikkat çekiyor. Peki, Prof. Dr. Adnan Sözen kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte, hayatı ve biyografisi...

Adnan Sözen Kaç Yaşında, Aslen Nereli, Evli mi?

Prof. Dr. Adnan Sözen, 1965 doğumlu olup Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Evli olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi olmamakla birlikte, Türkiye'nin saygın akademisyenlerinden biri olarak tanınmaktadır.

Prof. Dr. Adnan Sözen'in Akademik Kariyeri

Prof. Dr. Adnan Sözen, 1986 yılında Makine Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1987 yılında Gazi Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak bilimsel kariyerine başlamıştır. 1994 yılında doktorasını tamamlayan Sözen, enerji teknolojileri üzerine yoğunlaşan çalışmalarıyla dikkat çekmiştir.

Uluslararası Deneyimleri ve Yayınları

2003 yılında Michigan State Üniversitesi'nde yapay zeka tekniklerinin termal sistemlere uygulanması üzerine araştırmalar yapan Prof. Dr. Adnan Sözen, uluslararası alanda da tanınan bir akademisyendir. Toplamda 350 eseri bulunan Sözen'in eserlerine yaklaşık 8000 kez atıf yapılmıştır.

Adnan Sözen'in Küresel Tanınırlığı

AD Scientific Index tarafından Endüstri ve İmalat Mühendisliği alanında dünyada 76. sırada yer alan Sözen, küresel ölçekte de tanınmaktadır.