"Son of A Rich" Filminin Türkçe İsmi "Şımarık" Oldu "Son of A Rich" Filminin Türkçe İsmi "Şımarık" Oldu

Afrika kıtasında hızla yayılan Maymun Çiçeği (Mpox) virüsü, tüm dünyada endişe yaratmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü, virüsün hızla yayılmasının ardından küresel çapta acil durum ilan etmişti. Bu virüs, Afrika'nın yanı sıra İsveç ve Pakistan gibi ülkelerde de tespit edilerek küresel bir tehdit haline geldi. Türk Hava Yolları (THY) kabin görevlilerinin, bu tehdit karşısında Afrika uçuşlarında maske ve eldiven kullanacağı iddiaları sosyal medyada hızla yayıldı, ancak bu iddiaların doğru olmadığı THY yetkilileri tarafından açıklandı.

Türk Hava Yolları Afrika Uçuşlarında Yeni Önlemler mi Alıyor?

Koronavirüs pandemisinin etkileri henüz silinmemişken, Afrika’da hızla yayılan Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili önlemler de gündeme gelmeye başladı. HavaSosyalMedya'nın iddiasına göre, THY de bu virüsle mücadele kapsamında Afrika uçuşları için bazı tedbirler alıyor. Özellikle İstanbul Havalimanı-Afrika seferleri sırasında kabin memurlarının maske ve eldiven kullanmaya başlayacağı ileri sürüldü. Ancak bu iddiaların, Türk Hava Yolları kaynakları tarafından doğrulanmadığı ve böyle bir uygulamanın şu an için söz konusu olmadığı açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Küresel Acil Durum İlanı

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği ile ilgili aldığı küresel acil durum kararının, daha çok farkındalık yaratmak ve ülkeleri önlem almaya teşvik etmek amacıyla alındığını belirtti. Afrika kıtasında kısa sürede 517 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan bu virüs, dünya genelinde sağlık otoritelerini alarma geçirmiş durumda.

Maymun Çiçeği Virüsünden Korunmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Bu virüsle ilgili dünya genelinde alınan önlemler ve farkındalık çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Afrika’ya seyahat edecek olanların, kişisel hijyenlerine dikkat etmeleri, kalabalık ortamlardan kaçınmaları ve sağlık otoritelerinin önerilerini dikkate almaları büyük önem taşıyor. Maymun çiçeği virüsünden korunmak için maske kullanımı, ellerin sık sık yıkanması ve hijyen kurallarına uyulması tavsiye ediliyor.