Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 32 ilde toplam 174 arsayı açık artırma usulüyle satışa çıkaracağını duyurdu. TOKİ 174 arsayı o illerde satışa çıkardı ve alıcılar için yüzde 25 peşinat, 48 ay vade şeklinde ödeme kolaylığı sağlanacak. Peki, TOKİ 32 ilde 174 arsa satışı ne zaman yapılacak ve hangi illerde gerçekleştirilecek? İşte, tüm detaylar...

Çinli Elektrikli Otomobil Devi İflasın Eşiğinde! Çinli Elektrikli Otomobil Devi İflasın Eşiğinde!

TOKİ 174 Arsayı Hangi İllerde Satışa Çıkaracak?

TOKİ, muhammen bedeli 6 milyar 653 milyon 300 bin 300 lira olan toplam 6 milyon 957 bin 343 metrekare büyüklüğündeki arsaları, 32 farklı ilde açık artırma yöntemiyle satışa sunacak. Bu iller arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak ve Van bulunuyor. Peki, TOKİ 32 ilde 174 arsa satışına dair ödeme planı nedir?

TOKİ 32 İl 174 Arsa Ödeme Planı Nedir?

TOKİ tarafından satışa sunulan konut, ticaret, sanayi, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ve akaryakıt istasyon alanları için alıcılara yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade imkanı tanınacak. Detaylı bilgi almak isteyenler, "www.toki.gov.tr" ve "www.emlakyonetim.com.tr" internet adreslerinden veya 444 86 54 numaralı telefondan bilgi edinebilirler.

TOKİ 174 Arsa Alımları Nereden Yapılır ve Ne Zaman?

Satışa sunulacak olan arsalar için açık artırma 29 Ağustos 2024 tarihinde saat 10.30'da başlayacak. Oturumlar, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirilecek. Ayrıca, internet üzerinden "www.emlakyonetim.com.tr" adresinden de teklif verilebilecek.

İstanbul'da Bir Rekreasyon Alanı da Kiraya Verilecek

TOKİ'nin satışa çıkardığı 174 arsanın yanı sıra, İstanbul'da bir rekreasyon alanı da kiraya verilecek. Bu kiralama işlemi de 29 Ağustos’ta saat 10.30'da yapılacak açık artırma ile belirlenecek.