İstanbul-Bursa otobanı üzerinde yer alan bir ev, sosyal medya platformu X'te Aykut Bayrakcı isimli kullanıcının dikkatini çekti. Bayrakcı, "İstanbul-Bursa otobanı üstünde, her geçtiğimde dikkatimi çeken tuhaf bir 'herkesten nefret ediyorum' evi var. Etrafında başkaca hiç bir yapının olmadığı orman içindeki bu evin sahibi kim, o bölgeye nasıl ev nasıl yaptı, oraya nasıl çıkıyor? Kafamda deli sorular…" şeklinde paylaşımda bulundu. Bu paylaşım kısa sürede üç milyondan fazla görüntülenme aldı.

'Drakula'nın Şatosu' Yorumları

Evin izole ve ağaçlarla çevrili konumu, sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti ve "Drakula'nın şatosu" benzetmesi yapıldı. Bir başka kullanıcı, "Gerçekten her seferinde sorguluyorum. Üstelik yolun belli bir mesafesinden sonra ev gözden kayboluyor, ağaçlarla gizleniyor. Resmen üzerine üç sezon film çekmelik bir ev," diyerek merakını dile getirdi. Bu yorumun ardından Bayrakcı, evin videosunu paylaştı.

Kullanıcıların Tepkileri

Videolu paylaşım büyük ilgi gördü. Bir kullanıcı, "Geçen ay ben oradan geçtim. 'Yuh! Eve bakın, nasıl yaptınız oraya' derken... Tabii geçtik evi... Geri dönüp baktı arabadakiler. 'Yok ya sen hayal görmüşsün orada ev yok' diye dalga geçmişlerdi. Videoyu gözlerine sokacağım birazdan," diye yanıt verdi. Başka bir kullanıcı ise Google Haritalar üzerinden evin konumunu tespit etti ve evin Yalova'nın Kabaklı köyüne bağlı olabileceğini öne sürdü.

Mersin Anamur’da Uyuşturucu Operasyonu: M.H.R. Tutuklandı Mersin Anamur’da Uyuşturucu Operasyonu: M.H.R. Tutuklandı

Evin Sahibi Kim?

Evin kime ait olduğu tartışma konusu oldu. Bazı kullanıcılar evin kendilerine ait olduğunu iddia ederken, bir başka kullanıcı yılın altı ayı o evde yaşadıklarını belirtti. Bir diğer kullanıcı ise evin aslında bir itfaiye gözetleme kulesi olduğunu iddia etti. Evin satışta olduğunu ileri sürenler de vardı.