Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ve eğitim gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Danıştay'ın öğretmen atamalarıyla ilgili kararını hazırlıklı bir şekilde beklediklerini ifade eden Tekin, 9 Eylül tarihine yetişmek için tüm takvimi hazırladıklarını belirtti. Bakan Tekin, "Karar çıktıktan sonra sürecimizi yürüteceğiz" dedi.

Deprem Bölgesinde Okullar Hazır

Bakan Tekin, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen 11 ildeki okulların durumuna da değindi. Depremden sonra yıkılan ya da ağır hasar gören 1295 okul ve 9 bin 935 derslik için yapılan çalışmalar sonucunda, toplam 19 bin 784 dersliğin yeniden inşa edildiğini açıkladı. 9 Eylül'de deprem bölgesinde eğitimin sorunsuz başlayacağını belirtti.

Ara Tatillerde Değişiklik Yok

Sosyal medyada yayılan spekülasyonlara yanıt veren Tekin, ara tatillerin kaldırılacağına dair bir gündemlerinin olmadığını net bir şekilde ifade etti. "Şu an tatil sürecinde herhangi bir değişiklik yapılmasıyla ilgili bize ulaşmış bir konu yok" diyerek ara tatillerin kasım ve nisan aylarında devam edeceğini vurguladı.

Kayıt Parası İddialarına Cevap

Bakan Tekin, bazı devlet okullarında kayıt parası alındığı iddialarına ilişkin, adrese dayalı nüfus kayıt sistemiyle kayıtların yapıldığını belirtti. Bu tür iddiaların okul müdürlerini zan altında bıraktığını söyleyerek, velilerin bu konuda şikayetlerini iletmeleri halinde gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Arslantepe Höyüğü'nde En Eski Buluntular Ortaya Çıktı!  7 Bin Yıllık Hayvan Figürlü Mühürler Arslantepe Höyüğü'nde En Eski Buluntular Ortaya Çıktı! 7 Bin Yıllık Hayvan Figürlü Mühürler

Öğretmen Atamaları İçin Danıştay Kararı Bekleniyor

Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin, Danıştay'dan gelecek kararı beklediklerini belirtti. Mülakat sürecinin tamamen elektronik ortamda kayıt altına alındığını ve hiçbir referans sisteminin işletilmediğini vurgulayan Tekin, "Danıştay'ın kararı sonrası süreç başlayacak ve atamaları gerçekleştireceğiz" dedi.

Bu açıklamalar, öğretmen atam