Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, 35 ilde bugün görülebilecek sağanak yağış ve fırtınaya karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Gök gürültülü sağanak yağışın yanı sıra sel, fırtına, dolu ve ulaşımda olumsuzlukların yaşanabileceği vurgulandı.

Çek Jimnastikçi Natalie Stichova'nın Neuschwanstein Şatosu'ndaki Selfie Faciası! Çek Jimnastikçi Natalie Stichova'nın Neuschwanstein Şatosu'ndaki Selfie Faciası!

YAĞIŞ RİSKİ ALTINDAKİ İLLER AÇIKLANDI

MGM'nin açıklamasına göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize, Ardahan, Kars çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların; Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimleri ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın ise Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA VE ÇEVRE İLLER İÇİN UYARI!

Ankara ve Kırıkkale çevresinde yağışların çok şiddetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde rüzgarın şiddetini zaman zaman artıracağı ve fırtınanın görülebileceği ifade edildi. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Vatandaşların sağanak yağış, fırtına, sel ve dolu riskine karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Özellikle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi. MGM ve AFAD'ın uyarıları, risk altındaki bölgelerde yaşayan vatandaşların güvenliği için büyük önem taşıyor.

RİSK ALTINDAKİ İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, sağanak yağış ve fırtına riski altındaki iller şöyle sıralandı: Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul, Kırıkkale, Ankara, Rize, Ardahan, Kars, Trabzon ve daha birçok ilde vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.