Antalya’da sağlık turizminde gösterdiği başarı ile dikkat çeken Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, 2024 yılının ilk 6 ayında 62 ülkeden bin 760 yabancı hastanın tedavisini sağlayarak sağlık turizminden 22 milyon TL gelir elde etti. Bu başarı, hastanenin borçlarını tamamen kapatmasına yardımcı oldu.

SAĞLIK TURİZMİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Silifke Kalesi'nde Tılsımlı Mezar Tableti Bulundu: Tarihin Sırlarına Yolculuk Silifke Kalesi'nde Tılsımlı Mezar Tableti Bulundu: Tarihin Sırlarına Yolculuk

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık turizminin önemine dikkat çekti. Göreve geldikleri 2020 yılından bu yana, sağlık turizmi gelirlerini 1,5 milyon TL’den 42,5 milyon TL’ye çıkardıklarını belirtti. Özkan, “Koronavirüs döneminde bile yurt dışından hasta kabul ettik ve hastalarımızı sağ salim yurt dışına şifa ile gönderdik” dedi.

ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA HİZMET

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne en çok Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Almanya ve İngiltere'den hastalar geliyor. Özkan, “En çok hizmet verilen branşlar onkoloji, onkolojik cerrahi, plastik cerrahi, kadın doğum ve göz hastalıkları” dedi. Hastaların memnuniyet anketlerinde de yüksek puan aldıklarını belirtti.

SAĞLIK TURİZMİ GELİRLERİ SAYESİNDE BORÇSUZ KALDI

Bir dönem borçlarıyla anılan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Türkiye’de borcu olmayan birkaç hastane arasında yer alıyor. Özkan, “42,5 milyon TL gelir, bütçemize ciddi bir katkı sağlıyor. Aldığımız malzemeleri sıcak parayla hemen o anda alıyoruz, vadeli almaktansa uygun fiyatta oluyor” diye konuştu.

Sağlık turizmi, Antalya ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Sağlık turizmi için gelen hastalar, uzun süre kalıyor ve otel, restoran, alışveriş gibi harcamalar yapıyor. Özkan, “Turizm masasından biraz daha farklı, maddi olarak daha ciddi katkısı olduğunu görüyorum” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNCÜ: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

Prof. Dr. Özlenen Özkan, yabancı hastalara organ naklinin sadece canlı donörle yapıldığını belirtti. Kadavradan yapılan organ nakillerinin sadece Türk hastalara yapıldığını vurguladı. Özkan, “Canlı donörle gelen hastalara canlıyla beraber iki ameliyat yapıyoruz. Bu hem tecrübe açısından çok kıymetli, hem de ciddi bir para girişi oluyor kuruma” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, sağlık turizminde yakaladığı başarı ile borçlarını tamamen kapattı ve gelirlerini katladı. 62 ülkeden gelen hastaların tedavi edildiği hastane, Antalya’nın sağlık turizmi potansiyelini en iyi şekilde değerlendiriyor. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, hastanenin sağlık turizminde bir marka haline geldiğini belirterek, gelecekte daha büyük hedeflere ulaşmayı planladıklarını söyledi.