Antalya Büyükşehir Belediyesi, pandemi sonrası etkili olan ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm bulmak için bir dizi yenilik ve projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Belediyenin son hamlesi, ihalesi gerçekleştirilen 4. Etap Konyaaltı-Varsak Metro Hattı oldu. Bu yeni metro hattı sayesinde Antalya'nın ulaşımının rahatlaması ve nefes alması hedefleniyor.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA ÖNEMLİ BİR RAHATLAMA OLACAK

Belediye, otobüs filosuna kattığı yeni otobüsler ve oluşturduğu yeni hatlarla, ulaşımda konforun sağlanmasını amaçlıyor. Bu yenilikler, toplu taşımada aksaklıkların önüne geçmek ve vatandaşların rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yapılıyor. Yeni otobüslerin devreye girmesiyle, şehir içi ulaşımda önemli bir rahatlama yaşanması bekleniyor.

KONYAALTI-VARSAK METRO HATTI ŞEHRİMİZE ÇOK YAKIŞACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda 4. Etap Konyaaltı-Varsak Metro Hattı hakkında bilgiler verdi. Böcek, "İhalesini yaptığımız 4. Etap Konyaaltı-Varsak Metro Hattı; 6 adet battı çıktı kavşak, 11 hemzemin ve 5 yer altı durağı olmak üzere toplam 16 durak, 14 yaya üst geçidi ile şehir içi ulaşımda kolaylık sağlayacak. Hızın ve konforun kalitesini arttıracağımız Konyaaltı-Varsak Metro Hattı şehrimize çok yakışacak" dedi.

Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

ULAŞIM ÇOK DAHA RAHAT BİR HALE GELECEK

4.Etap Konyaaltı-Varsak Metro Hattı, toplamda 16 durak, 14 yaya üst geçidi ve 6 adet battı çıktı kavşakla Antalya’nın ulaşım sorununa kalıcı bir çözüm getirmeyi hedefliyor. Proje tamamlandığında, hem hız hem de konfor anlamında önemli bir iyileşme sağlanacak ve vatandaşlar için şehir içi ulaşım çok daha rahat bir hale gelecek.