Fenerbahçe, EURO 2024'teki performansıyla dikkat çeken ve Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin radarına giren Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton’a transferi ile önemli bir gelir elde edecek. Ancak bu transferden elde edilecek gelirin büyük bir kısmı, Bankalar Birliği anlaşması nedeniyle Fenerbahçe’nin elinden çıkacak.

Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek? Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek?

Transferin Detayları: Ferdi Kadıoğlu Brighton’a Gidiyor

Kısa süre önce Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Ferdi Kadıoğlu'nu takımda tutmak istediklerini belirtmişti. Ancak genç oyuncunun ayrılık kararı baskın çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi, Ferdi'nin önü kesilmedi ve Avrupa’nın önemli liglerinden biri olan Premier League’de boy gösterecek.

30 Milyon Euro Garanti, Bonuslarla 45 Milyon Euro

Ferdi Kadıoğlu'nun transferiyle ilgili olarak Fenerbahçe'nin kasasına en kötü ihtimalle 30 milyon Euro gireceği belirtiliyor. Ancak bonuslarla birlikte bu rakamın 45 milyon Euro'ya kadar çıkma potansiyeli var. Brighton ile yapılan anlaşmanın detayları henüz tam olarak açıklanmamış olsa da, bu transfer Fenerbahçe için önemli bir gelir kaynağı olacak.

Bankalar Birliği Anlaşması: Gelirin %50’sine El Koyacak

Fenerbahçe'nin kasasına girmesi beklenen 30 milyon Euro’nun %50'si, Bankalar Birliği ile daha önce yapılan anlaşma gereği direkt olarak konsorsiyuma gidecek. Bu, Fenerbahçe'nin mali durumunu iyileştirme konusunda önemli bir adım olsa da, kulübün elinde kalacak net gelir miktarını ciddi şekilde düşürecek.

NEC'e Yetiştirme Payı: %5

Ferdi Kadıoğlu'nun yetiştiği kulüp olan NEC, bu transferden FIFA’nın katkı payı kapsamında %5 pay alacak. Bu da Fenerbahçe’nin kasasına girecek olan 30 milyon Euro’dan yaklaşık 1,5 milyon Euro’nun NEC’e gitmesi anlamına geliyor.