Galatasaray, iki sezon önce büyük umutlarla kadrosuna kattığı Portekizli orta saha oyuncusu Sergio Oliveira ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Sarı-Kırmızılı kulüpten gelen bu ayrılık sinyalleri, Yunanistan basınında da geniş yankı buldu. Özellikle Fatih Terim'in eski takımı Panathinaikos, Oliveira'yı kadrosuna katmak için harekete geçti.

Yunanistan'dan Sürpriz Teklif: Panathinaikos Devrede

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Panathinaikos, Galatasaray'da gözden çıkarılan Sergio Oliveira için resmi girişimlere başladı. Sport 24'te yer alan habere göre, Yeşil-Beyazlılar, Portekizli futbolcu ile her konuda anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz sezon Fatih Terim'in de kısa bir süre çalıştırdığı Panathinaikos'un, Oliveira'yı kadrosuna katmak için Galatasaray ile görüşmeleri sürdürdüğü belirtildi.

Sergio Oliveira Yunanistan’a Dönüyor mu?

Daha önce PAOK formasıyla Yunanistan’da mücadele eden Sergio Oliveira, 2018-2019 sezonunda kiralık olarak Yunan ekibinde oynamıştı. O dönemde 15 maçta sahaya çıkan ve 3 gol kaydeden Oliveira, Yunanistan'daki futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Panathinaikos’un bu transferi tamamlaması halinde, Oliveira yeniden Yunanistan’da sahne alacak.

Galatasaray ile Görüşmeler Sürüyor

Haberin detaylarına göre, Panathinaikos, Oliveira ile her konuda anlaşmaya vardı ancak transferin tamamlanabilmesi için Galatasaray ile yapılan görüşmelerin sonuçlanması bekleniyor. Yeşil-Beyazlılar’ın Oliveira’ya ilgisi yeni değil; kulübün, birkaç haftadır bu transfer için girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor.

Sergio Oliveira, 2022-2023 sezonunda Porto'dan Galatasaray'a 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu. Sarı-Kırmızılılar ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Portekizli oyuncu, Galatasaray forması altında başarılı iki sezon geçirdi. Bu dönemde 58 maçta forma giyen Oliveira, 6 gol atıp 7 asist yaparak takımına katkı sağladı.

Arda Güler Las Palmas Maçına Damga Vurdu, 4 Dakikada Maçın Kaderi Değişti Arda Güler Las Palmas Maçına Damga Vurdu, 4 Dakikada Maçın Kaderi Değişti

Galatasaray’da Üç Kupa Sevincine Ortak Oldu

Geride kalan iki sezonda Galatasaray ile 2 kez Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Sergio Oliveira, bir kez de Süper Kupa sevinci yaşadı. Ancak bu başarılarına rağmen, Galatasaray’ın kadro planlamasında yeni sezonda yer almayan oyuncu, takımdan ayrılmaya hazırlanıyor.