Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri’de dün etkili olan sağanak yağış, ciddi sel felaketlerine neden oldu. Üç şehirde de can kayıpları yaşanırken, çok sayıda araç ve ev sel sularının etkisi altında kaldı.

Pro Beach Tour Mersin Etabı Sona Erdi: Kızkalesi'nde Büyük Heyecan Pro Beach Tour Mersin Etabı Sona Erdi: Kızkalesi'nde Büyük Heyecan

Kırşehir'de Sel Felaketi

Kırşehir'de merkeze bağlı Uzun Ali köyünde aniden bastıran şiddetli yağış, sele dönüştü. Birçok tarla su altında kalırken, Mustafa Akar adlı kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Akar, arama kurtarma çalışmaları sonrası kaybolduğu yere 4 kilometre mesafede bulundu ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kayseri'de Can Kaybı ve Mahsur Kalanlar

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Güllüce Mahallesi'nde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Sel suları bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, 40 kişi ise mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldı. Mahsur kalanların kurtarılması için AFAD, UMKE ve diğer kurtarma ekipleri yoğun çaba gösterdi.

Nevşehir Göreme'de Peribacaları Zarar Gördü

Nevşehir Göreme’deki sağanak yağış, peribacalarından düşen kaya parçalarının araçlara zarar vermesine neden oldu. Şehirdeki cadde ve sokaklar suyla dolarken, kaya parçalarının park halindeki 3 araca hasar verdiği öğrenildi. Belediye ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.