Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı, 8 Eylül'de yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını açıkladı. Çamlı, basın toplantısında, görev süresi boyunca yaptığı hataların bedelini ödemek istediğini belirterek, Olivier Kemen'in sözleşmesini feshedip gitmesinin ardından kulübe yansıyan 96 bin 250 Euro'yu kendi cebinden ödeyeceğini söyledi.

Kerem Aktürkoğlu Kimdir? Türk Futbolunun Yükselen Yıldızı Portekiz'e Uzandı Kerem Aktürkoğlu Kimdir? Türk Futbolunun Yükselen Yıldızı Portekiz'e Uzandı

"Fesihte Hata Yaptım, Bedelini Ödüyorum"

Ali Çamlı, Olivier Kemen'in 190 bin Euro alacağını tahsil edemediği için sözleşmesini feshedip ayrılmasının ardından bu hatadan dolayı kulübe yansıyan 96 bin 250 Euro'yu kendi cebinden ödeyeceğini ifade etti. Çamlı, bu hareketiyle sorumluluğunu üstlendiğini ve kulübe zarar vermemek adına bu adımı attığını belirtti.

"Kulübü Yönetmek İstemiyorum, Aday Değilim"

Çamlı, Kayserispor'un mevcut durumunu değerlendirdiği basın toplantısında, genel kurul çağrısının ardında başka bir amaç olmadığını vurguladı. Yorulduğunu ve artık kulübü yönetmek istemediğini söyleyen Çamlı, 8 Eylül'deki seçimli olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını açıkladı.

"Temlikler Kulübün Gelirlerine Engel Oluyor"

Çamlı, Kayserispor'un tüm gelirlerinin Berna Gözbaşı döneminden kalan temliklerle bankalara hacizli olduğunu belirtti. Kulübün mali durumu hakkında bilgi verirken, bu temliklerin sona erene kadar kulübün gelirlerinin bu sisteme akacağını ve yönetimin bu konuda engellendiğini ifade etti.

"Kulübün 500 Bin Euro Borcu Kaldı"

Çamlı, Berna Gözbaşı döneminde kulübün borcunun 44 milyon Euro olduğunu, ancak kendisinin göreve gelmesiyle bu borcun önemli ölçüde azaltıldığını söyledi. Şu anda kulübün yalnızca oyuncu maaşları için 500 bin Euro borcu kaldığını belirten Çamlı, genel kurula kadar bu sorunu da çözmek istediklerini dile getirdi.

"FIFA Dosyaları Kulübü Zorluyor"

Son olarak, FIFA'da bulunan 9 dosyanın kulüp aleyhine sonuçlanması durumunda Kayserispor'un borcunun 320 milyon liraya ulaşacağını ifade eden Ali Çamlı, bu borçlarla kulübün mali açıdan daha fazla zorlanabileceğini belirtti.