2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finalinde yarın İngiltere ile karşılaşacak olan İspanya'da genç yıldız Lamine Yamal, Berlin'deki mücadelede yeni bir rekora imza atabilir. Yamal, 17. doğum gününden bir gün sonra sahaya çıkarak şampiyona tarihinin en genç final oynayan futbolcusu olacak.

REKORLAR YENİDEN YAZILIYOR

13 Temmuz 2007 doğumlu olan Yamal, İngiltere'ye karşı forma giymesi halinde EURO 2016 finalinde Fransa'ya karşı Portekiz formasıyla 18 yaş 328 günlükken sahaya çıkan Renato Sanches'in rekorunu kıracak. Yamal, uluslararası büyük organizasyonlar arasında yer alan Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finallerinde forma giyen en genç oyuncu unvanını elde edecek.

PELE'NİN REKORU TARİHE KARIŞACAK

1958 Dünya Kupası finalinde İsveç'e karşı 17 yaş 249 günlükken forma giyen Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin rekoru da Yamal tarafından geçilmiş olacak. Pele, o maçta iki gol atarak Brezilya'nın 5-2'lik galibiyetinde büyük rol oynamıştı.

LAMİNE YAMAL'IN BAŞARISI

Amrabat’ın Fenerbahçe’den Ne Kadar Maaş İstediği Belli Oldu! Amrabat’ın Fenerbahçe’den Ne Kadar Maaş İstediği Belli Oldu!

Lamine Yamal, yarınki final maçında sahaya çıkarsa, futbol dünyasının en genç final oynayan oyuncusu unvanını alacak ve Pele'nin 66 yıllık rekorunu geride bırakacak.