Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 150 kedi ve 50 köpek kapasiteli Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. Başkan Özyiğit, "3 aylık bir sürede 11 köpeğimizi sahiplendirdik" dedi.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN HAYVAN DOSTU PROJE

Başkan Abdullah Özyiğit, CHP milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Talat Dinçer ile birlikte, mart ayında hizmete giren Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan bakımevi hakkında bilgi veren Başkan Özyiğit, "Bakımevimizin 150 kedi ve 50 köpek kapasitesi var. Hayvanların eziyet çekmediği, huzurla vakit geçirebildiği bir ortam sunuyoruz" dedi.

Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

Bakımevinde, restoranlardan artan yemeklerin toplanarak mama üretildiği bir tesisin de bulunduğunu belirten Özyiğit, "Rehabilitasyon, kısırlaştırma, eğitim ve sahiplendirme hizmetleri veriyoruz. 3 aylık sürede 11 köpeğimizi sahiplendirdik. Hayvanların sağlıklı olmasını ve tedavileri yapılarak, doğal ortamda yaşamaları sağlanacak" diye konuştu.

HAYVANLAR YENİ YUVALARINA KAVUŞTU!

Hayvanların sahiplendirilmesi sürecinde başarılı bir ilerleme kaydettiklerini belirten Özyiğit, "Hayvanların huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak için çalışıyoruz. Bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Bakımevinde hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve bu çabanın devam edeceğini vurguladı.