Türkiye genelinde yılın ilk erkenci nar hasadı, Mersin'in Silifke ilçesinde başladı. Bu yıl hasadın, bir önceki yıla göre 20 gün önce gerçekleştiği belirtiliyor. Üretici Mustafa Ata’ya ait 35 dönümlük bahçede yapılan ilk hasat, İstanbul haline gönderildi.

Erkenci Nar Hasadı Üreticiyi Nasıl Etkiledi?

Mustafa Ata, bu yıl 200 dönüm araziden 500 ton wonderful cinsi nar hasadı yapmayı planladıklarını belirtti. Ova kesimlerinde narenciyeye ve çeltiğe alternatif olarak dikimi yapılan wonderful narının erken hasat edilmesi, üreticiler arasında büyük bir memnuniyet yarattı. Ata, şu anda dalında kilogramı 30 liradan satılan narların, Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini ifade etti. Başta Hollanda, İngiltere ve Polonya olmak üzere birçok ülkeye nar gönderiliyor.

Mersin'de Emlak Sektöründe Devrim: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Tanıtıldı Mersin'de Emlak Sektöründe Devrim: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Tanıtıldı

Nar Hasadında Beklenen Rekolte

Ata, şu anda dalında 30 liraya satılan narların, marketlerde 100 ila 120 lira arasında değişen fiyatlarla tüketiciye ulaştığını belirtti. Nar yetiştiriciliğinin çeltiğe alternatif olarak başladığını ve erken hasatın Silifke'nin iklim özelliklerinden kaynaklandığını vurgulayan Ata, ilerleyen yıllarda rekoltede artış beklediklerini dile getirdi. "Şu an ağaçlarımız 3 yaşında, ancak 5 veya 6 yaşına geldiklerinde dönümünden 6 ton ürün almayı ve toplam rekoltemizi 150 tona çıkarmayı ümit ediyoruz," dedi.