Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın hizmete girmesinin ardından, Şakirpaşa Havalimanı’nın yolcu taşımacılığına kapanması çevresindeki esnafı zor durumda bıraktı. Esnaf, iş yapamaz hale geldiklerini ve bölgenin adeta hayalet kente dönüştüğünü belirtiyor.

Esnaf 2

Havalimanı Kapanışı Esnafı Nasıl Etkiledi?

10 Ağustos'ta yolcu taşımacılığına kapatılan Şakirpaşa Havalimanı, artık sadece eğitim merkezi olarak hizmet veriyor. Bu değişiklik, havalimanı çevresindeki esnafın işlerini durma noktasına getirdi. Balık restoranı işleten Kasım Doğan, "Havalimanının kapanmasının ardından iş yapamaz olduk. Yollar bomboş, çevredeki esnaf kepenk kapatıyor. Burası büyük bir köye dönüştü," diye konuştu.

Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

Esnaf 2

Esnaf Ne Diyor?

Esnaf, yaşadıkları zor durumu anlatırken, havalimanının kapatılmasının ardından işlerinin ciddi şekilde düştüğünü ve dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Gümrük Taksi Durağı’nın sahibi Kurtuluş Gökhan, "34 yıldır burada hizmet veriyorum, ama artık evime ekmek götüremiyorum," dedi. Aynı şekilde 30 yıldır nakliyecilik yapan Mehmet Kartal da "Havaalanımız gitti, ekmeğimiz gitti," ifadelerini kullandı.

Esnafın Talepleri Neler?

Esnaf, Şakirpaşa Havalimanı’nın yeniden yolcu taşımacılığına açılmasını istiyor. Bölgenin ekonomisinin bu kapanıştan olumsuz etkilendiğini belirten esnaf, yetkililerden çözüm bekliyor. Yılmaz Taş, "Adana’nın bel kemiği olan bu yer, şimdi boş bir köy gibi. Havalimanının tekrar açılmasını istiyoruz," dedi.