Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Kılıçkaya Barajı'nda bulunan bin dönümlük ada, yaklaşık dört yıl önce satışa çıkarılmıştı. Uzun süre alıcı bulamayan ada, televizyon haberlerinde gördüğü ilanla ilgisini çeken Şanlıurfalı genç üretici Ferzan Durmaz tarafından satın alındı. Durmaz, adada tarımsal üretim yapmayı hedefliyor.

10 BİN KAYISI FİDANI VE AYÇİÇEĞİ EKTİ

Ada sahibi ile iletişime geçen Durmaz, ada üzerindeki 684 dönümlük tapulu alanı satın alarak, denize kıyısı olmayan Sivas'ta ada sahibi oldu. Diğer zenginlerin tatil köyleri kurduğu adalara karşılık, genç çiftçi adaya 10 bin adet kayısı fidanı dikti ve ayçiçeği ekti.

Adana'da Ağaç Kesimi Tepkilere Yol Açtı: Zeydan Karalar'dan Net Açıklama! Adana'da Ağaç Kesimi Tepkilere Yol Açtı: Zeydan Karalar'dan Net Açıklama!

YEREL HALKIN DESTEĞİ İLE GELİŞİYOR

Anadolu'nun en büyük adasının sahibi olan Ferzan Durmaz, çevre köy sakinlerinin desteği ile tarımsal üretimin yanı sıra hayvansal üretim yapmayı da planlıyor. "Biz tarım amaçlı aldık. Bu şekilde değerlendirdik. Tarıma kazandıralım dedik biz burayı," diyen Durmaz, çiftçilik faaliyetlerine devam etmeyi planladıklarını belirtti.

İLK HASAT BU SENE

Durmaz ile birlikte çalışan Hüseyin Keleş, "Ada yaklaşık bin dönümden oluşuyor. Şu an ekilebilir arazi olarak yedi yüz küsur dönüm bir arazisi var. Ay çekirdeği ve kayısı ağaç ektik. İlk hasadı bu sene çıkaracağız," dedi.