Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Türk futbolunda önemli bir değişikliğe imza atarak Hakem Akademisi uygulamasını yürürlükten kaldırdığını duyurdu. MHK, bu kararın gerekçesi olarak uygulamanın Merkez Hakem Kurulu'nun işleyişini sınırladığı ve yetki karmaşasına neden olduğunu belirtti.

Yetenekli Hakemler İçin Yeni Sistem

MHK'nın yaptığı açıklamada, yetenekli ve hızlı gelişim gösteren hakemlerin önündeki engellerin kaldırılmasına vurgu yapıldı. Bu kapsamda klasman kademeleri sadeleştirildi ve oluşturulan yeni havuz sistemiyle yetenekli hakemlerin hızlıca üst liglere kazandırılmasının yolu açıldı. Bu değişikliklerin, genç hakemlerin kariyerlerinde daha hızlı ilerlemelerine olanak tanıması hedefleniyor.

Yabancı Danışmanlarla Yeni Eğitim Dönemi

Hakemlerin bilişsel eğitimleri, fiziksel performansları ve VAR eğitim süreçlerinde UEFA ve FIFA standartlarına ulaşmak amacıyla, yabancı MHK danışmanları ile işbirliği yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda, fiziksel aktivite ve fitness danışmanları ile VAR danışmanlarının kadroları yenilenerek, yoğun eğitim ve uygulama temelli değişikliklere gidildiği açıklandı.

Geleceğin FIFA Hakemleri İçin Gelişim Programı

MHK, 25 yaşından küçük bölgesel hakemlerin ve amatör hakemlerin de katılabileceği bir Hakem Gelişim Programı başlatmayı planlıyor. Bu programın amacı, geleceğin FIFA hakemlerini oluşturacak aday havuzunu genişletmek, FIFA hakemi yaş seviyesini dünya standartlarına çekmek ve rekabet ortamı oluşturarak Türk hakemliğini geliştirmek olarak ifade edildi.

Yeni Yüzler ve Kariyer Planlaması

Üst klasman ve klasman hakemleri için hazırlanan kariyer planı, yakın zamanda hakemlerle paylaşılacak. MHK, hakemlerin kısa ve orta vadede ulaşmaları istenen seviyeleri belirleyecek ve bu süreci yakından takip edecek. Ayrıca, klasman listeleri yayınlanarak yeni yüzlerin hakem kadrolarına kazandırılması hedefleniyor.

Türk Hakemliğinde Güven Sorunu Aşılacak

Real Madrid’te Arda Güler Ortalığı Karıştırdı! Ancelotti Bin Pişman Oldu! Real Madrid’te Arda Güler Ortalığı Karıştırdı! Ancelotti Bin Pişman Oldu!

MHK, yenilikçi yaklaşımlar ve eğitim odaklı projelerle Türk hakemliğinin içinde bulunduğu güven sorununu çözmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, Türk hakemliğinin geleceğine kalıcı katkılar sunacağına olan inancını dile getirdi.