Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı! Hatay'da Kadın Girişimciler İçin Büyük Fırsat: Hibe Desteğine Onay Çıktı!

Hatay’ın Arsuz ilçesinde 20 Temmuz 2024 tarihinde hissedilen sıcaklık 62,5 dereceye ulaştı. Bu, Türkiye'de şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık olarak rekor kırdı. Sıcak ve nemli iklimiyle bilinen Hatay'da, bu tür sıcaklık rekorlarının daha sık görülebileceği belirtiliyor.

ADANA’DA SICAKLIK 50 DERECEYİ BULDU

Adana’da da sıcaklıklar rekor seviyelere ulaşarak 50 dereceyi gördü. Hava Forum’un X hesabından yapılan paylaşımda, “An itibarıyla Adana’da hissedilen sıcaklık 50 dereceye ulaştı. Sıcaklık ve nem insanları çok zorluyor. Adanalılara kolay gelsin…” ifadeleri yer aldı.

NEM ORANI ETKİSİYLE SICAKLIK DAHA FAZLA HİSSEDİLECEK

Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgasının, yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Yüksek nem oranının sıcaklıkların 5-10 derece daha fazla hissedilmesine neden olacağı belirtiliyor. Hava Forum’un bir diğer paylaşımında ise yaz mevsiminin uzayabileceği tahmin edildi: “2024 yaz mevsiminin bitmesine 65 gün kaldı. Fakat bu süreye +20/30 gün eklenme riski bulunmaktadır. Tahminlere bakın, haritamız kıpkırmızı oldu, yani normallerin üzerinde sıcaklıklara maalesef devam…”

PROF. DR. ORHAN ŞEN’DEN UYARI

 Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sıcak hava dalgasının devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bugün Karadeniz’in iç kesimleri buna İstanbul’un Anadolu yakası da dahil gök gürültülü sağanak yağış görülebilir. Yağışlar Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli. Sıcak hava dalgası devam ediyor. İstanbul 36, İzmir 40, Ankara 35, Antalya 43C.”