Erencan Yardımcı Nereli, Maliyeti, Kaç Yaşında, Oynadığı Takım ve Performans Bilgisi Erencan Yardımcı Nereli, Maliyeti, Kaç Yaşında, Oynadığı Takım ve Performans Bilgisi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre'nin Young Boys takımına konuk olacak. Young Boys teknik direktörü olarak takımın başında yer alacak Patrick Rahmen, futbol dünyasında merak edilen bir isim. Peki, Patrick Rahmen kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Patrick Rahmen Kimdir?

Doğum Tarihi: 3 Nisan 1969
Yaş: 55
Doğum Yeri: Basel, İsviçre
Çalıştırdığı Takımlar: BSC Young Boys (Menajer, 2024'ten itibaren)

Patrick Rahmen, futbolculuk kariyerinden sonra teknik direktörlük kariyerine geçiş yaparak İsviçre futbolunda önemli bir figür haline geldi. 2000 yazında SC Dornach'ta oyuncu-teknik direktör olarak başlayan Rahmen, daha sonra FC Basel'de genç takımların teknik direktörlüğünü üstlendi. 2018 yılında FC Aarau'nun baş antrenörü olarak göreve başladı.

Basel'den Young Boys'a Uzanan Kariyer

2011 yılında Basel'in baş antrenörü Thorsten Fink’in Hamburg'a transfer olmasının ardından Rahmen, Almanya'ya giderek yardımcı antrenör olarak çalışmaya devam etti. 2020 yılında FC Basel'de ikinci yardımcı antrenör olarak göreve getirilen Rahmen, 2021 yılında ise kulübün baş antrenörü oldu. Ancak, sportif başarı eksikliği nedeniyle 2022 yılında görevden alındı.

İsviçre U-21 Takımı ve Sonrası

2022-2023 yılları arasında İsviçre U-21 Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Rahmen, 2023 U21 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra FC Winterthur'un baş antrenörü olarak atandı. Ancak, kısa bir süre sonra, 2024 sezonu için İsviçre'nin seri şampiyonu BSC Young Boys'un baş antrenörü olarak duyuruldu.