UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi belli olan Beşiktaş, daha önce Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaştığı ve elediği İsviçre ekibi Lugano ile mücadele edecek. Bu gelişme, siyah-beyazlı taraftarlar arasında büyük heyecan yarattı.

Beşiktaş'ın Rakibi Lugano Oldu

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu'nda İsviçre’nin Lugano takımı, Sırbistan ekibi Partizan'ı zorlu bir mücadele sonucunda elemeyi başardı. İlk maçı 1-0 kazanan Lugano, rövanşta evinde oynadığı maçta 2-2 berabere kalarak uzatmalara giden mücadelede turu geçen taraf oldu. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi böylelikle Lugano oldu.

Lugano, Fenerbahçe'ye Kaybetmişti

Lugano, bu sezon Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaşmış ve güçlü rakibine boyun eğmek zorunda kalmıştı. Ayrıca, geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında karşılaşan Lugano, deplasmanda kazandığı maçı sahasında kaybederek dikkat çekmişti. Fenerbahçe elemişti… ifadesi, bu rekabetin ne denli zorlu geçeceğini şimdiden işaret ediyor.

Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek? Ferdi Kadıoğlu’ndan Şok Eden Sakatlık Haberi! Ne Zaman Oynayacak, sahalara dönecek?

2024-25 Sezonunda Avrupa’da Yeni Format

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde, 2024-25 sezonunda yeni bir formata geçildi. Takım sayısı 32'den 36'ya çıkarılırken, geleneksel grup aşamasından lig sistemine geçildi. Bu format değişikliği, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Lugano ile yapacağı maçlar için de büyük bir önem taşıyor.

Yeni sisteme göre, takımlar mevcut sistemdeki 3 rakiple oynanan 6 grup karşılaşması yerine 8 farklı ekibe karşı 4'ü evinde, 4'ü deplasmanda olmak üzere en az 8 lig maçı yapacak. Ligi ilk 8'de bitiren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek, 9 ile 24. sıralarda yer alan ekipler ise son 16 turu için iki ayaklı play-off müsabakaları oynayacak.