UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk maçında Beşiktaş'la 3-3 berabere kalan Lugano'nun teknik direktörü Mattia Croci-Torti, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş gibi güçlü bir rakibe karşı aldıkları sonuçtan memnun olduğunu belirten Croci-Torti, özellikle Gedson Fernandes ve takımın performansına övgüler yağdırdı.

Kerem Aktürkoğlu Kimdir? Türk Futbolunun Yükselen Yıldızı Portekiz'e Uzandı Kerem Aktürkoğlu Kimdir? Türk Futbolunun Yükselen Yıldızı Portekiz'e Uzandı

Gedson Fernandes'e Övgü: "Mourinho Bile Onu İstedi"

Croci-Torti, Beşiktaş'ın kadrosunda yer alan Gedson Fernandes'ten övgüyle bahsederek, "Gedson Fernandes ve Rafa Silva gibi oyuncularla oynadılar. Mourinho, Gedson'u Tottenham'a istemişti." ifadelerini kullandı. Beşiktaş'ın kaliteli oyunculara sahip olduğunu vurgulayan Croci-Torti, bu oyuncular karşısında takımının nasıl bir duruş sergilediğini de anlattı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş Kıyaslaması: "Beşiktaş Daha Hızlı Oynuyor"

Lugano teknik direktörü, UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turunda karşılaştıkları Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı kıyaslayarak, "Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha hızlı futbol oynuyor. Topu kapınca direkt ileri oynuyorlar. Fenerbahçe ise daha yavaş ve ayağa oynuyor. Topu aldıklarında Dzeko'yu arıyorlar." dedi. Bu açıklamasıyla Beşiktaş'ın hızlı oyun yapısına dikkat çeken Croci-Torti, takımının bu tempoya nasıl ayak uydurduğunu anlattı.

"İstanbul'da Beşiktaş Üzerinde Büyük Baskı Olacak"

Maçın sonucuna dair değerlendirmede bulunan Croci-Torti, "3-3 İstanbul'a avantajlı gitmemizi sağlayan iyi bir skor. Beşiktaş, İstanbul'da yenmek zorunda, bu da onları baskı altına sokuyor." şeklinde konuştu. Bu açıklamasıyla ikinci maç öncesi takımı adına umutlu olduğunu ifade etti.

Duran Top Uyarısı: "Konsantrasyon Eksikliği Gol Getiriyor"

Maç sırasında takımının yaşadığı bazı sıkıntılara da değinen Croci-Torti, özellikle duran toptan yedikleri golü eleştirerek, "Çoğu zaman ligde de kötü zamanlarda gol yiyoruz. Maçlarda daha konsantre olmamız lazım. Top bizdeyken iyi oynuyoruz ama kötü zamanlarda gol yiyoruz." ifadelerini kullandı.