Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk maçında İsviçre’de Young Boys’a 3-2 yenildi, ancak tur umutlarını İstanbul'a taşıdı. Sarı-kırmızılı ekip, rövanşta Young Boys’u eleyerek hem Avrupa'da yoluna devam etmek hem de kasasını doldurmak istiyor. Yeni Şampiyonlar Ligi sistemiyle birlikte, Galatasaray'ın elde edebileceği gelirler de önemli ölçüde arttı.

Yeni Şampiyonlar Ligi Formatı Nasıl?

2024/25 sezonuyla birlikte UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde yeni bir düzene geçiyor. Takım sayısı 32’den 36’ya, toplam maç sayısı ise 125’ten 189’a çıkarıldı. Artık 8 grup yerine tek grup lig sistemi uygulanacak, bu da daha fazla maç ve daha fazla gelir anlamına geliyor. Bu sistemde Galatasaray, Young Boys’u elediği takdirde ciddi gelirler elde edecek.

Katılım Ücreti ve Ödüller

UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne katılan her takıma 18 milyon 620 bin Euro katılım ücreti ödeyecek. Bunun 17 milyon 870 bini 20 Eylül'de, geri kalan 750 bin Euro ise Ekim 2025'te ödenecek. Galatasaray'ın Young Boys'u elemesi durumunda bu tutar doğrudan kasasına girecek.

Türkiye-İzlanda Maçında Kerem Aktürkoğlu Rüzgarı: A Milli Takım İzlanda'yı 3-1'le Geçti! Türkiye-İzlanda Maçında Kerem Aktürkoğlu Rüzgarı: A Milli Takım İzlanda'yı 3-1'le Geçti!

Galibiyet ve Beraberlik Primi

Galatasaray, grup aşamasında kazanacağı her maç için 2 milyon 100 bin Euro, beraberlik için ise 700 bin Euro alacak. Bu gelirler, Sarı-kırmızılı ekibin Avrupa'daki başarısına bağlı olarak artacak.

Lig ve Sıralama Ödülleri

Toplamda 914 milyon Euro’luk bir pay lig etabı için ayrıldı. Her takım, sıralamasına göre 275 bin Euro'nun katları şeklinde ödüllendirilecek. Galatasaray, bu sıralamada ne kadar yukarıda yer alırsa, gelirleri de o kadar artacak.

Eleme Turu ve Final Gelirleri

Son 16 turuna kalan takımlar 11 milyon Euro, çeyrek finale kalanlar 12,5 milyon Euro, yarı finale çıkanlar 15 milyon Euro, finalistler ise 18,5 milyon Euro kazanacak. Şampiyon olan takım ise ekstra 6,5 milyon Euro ile ödüllendirilecek.