Manchester City ile sözleşmesinin bitmesinin ardından Barcelona'ya transfer olan İlkay Gündoğan, bir sezon sonra yeniden Premier Lig'e geri dönüyor. Tecrübeli futbolcu, Manchester City ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık bir sözleşme imzalayacak.

Barcelona Sözleşmesini Feshedecek

Barcelona'nın İlkay Gündoğan'ın sözleşmesini feshedeceği ve tecrübeli futbolcunun iki yıllık alacağından vazgeçeceği kaydedildi. İlkay'ın sözleşmesindeki üçüncü yılın, geçtiğimiz sezonki maçların yüzde 60'ından fazlasında oynadığı için aktif hale geldiği aktarıldı. Ancak bu durum, oyuncunun Barcelona'daki geleceğini etkilemedi ve yeniden eski kulübü Manchester City'e dönme kararı alındı.

Erencan Yardımcı Nereli, Maliyeti, Kaç Yaşında, Oynadığı Takım ve Performans Bilgisi Erencan Yardımcı Nereli, Maliyeti, Kaç Yaşında, Oynadığı Takım ve Performans Bilgisi

1 Yıl Aradan Sonra Premier Lig'e Dönüş

Manchester City ile sözleşmesi bittikten sonra bedelsiz olarak Barcelona'ya transfer olan İlkay Gündoğan, sadece bir yıl aradan sonra Premier Lig ekibine geri dönüyor. Gündoğan, Manchester City'de geçirdiği yedi sezonda önemli başarılar elde etmiş, İngiliz deviyle birçok şampiyonluk yaşamıştı.

İlkay Gündoğan'ın Kariyerinde Manchester City Dönemi

Manchester City'de yedi sezon forma giyen İlkay Gündoğan, bu süreçte tüm kulvarlarda 304 maça çıktı ve 60 gol kaydetti. Pep Guardiola'nın döneminin önemli parçalarından biri olan Gündoğan, Manchester City ile beş Premier Lig, bir Şampiyonlar Ligi, iki FA Cup, dört İngiltere Lig Kupası ve iki Community Shield şampiyonluğu yaşadı.