TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Türk takımlarının Avrupa maçlarının 3 yıl boyunca TRT 1, TRT Spor ve tabii platformlarında şifresiz olarak yayınlanacağını duyurdu.

Spor Yayıncılığında Yeni Bir Eşik Geçildi

İstanbul'da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Sobacı, TRT'nin spor yayıncılığında bir ilki daha gerçekleştirdiğini belirterek, "TRT'nin neredeyse 100 yıla yaklaşan tarihi, ilklerle doludur. Geçen hafta UEFA Süper Kupa karşılaşmasını ekranlara getirerek bir eşiği daha geride bıraktık" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının Liderliğinde Büyük Atılım

Sobacı, Türkiye'nin son 22 yılda spor anlamında önemli bir atılım içinde olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, spor tesislerinin sayısı artarken, lisanslı sporcu sayısı da arttı. Biz de TRT olarak bu atılımın en büyük destekçisi olmayı sürdürüyoruz" dedi.

Kerem Aktürkoğlu Kimdir? Türk Futbolunun Yükselen Yıldızı Portekiz'e Uzandı Kerem Aktürkoğlu Kimdir? Türk Futbolunun Yükselen Yıldızı Portekiz'e Uzandı

Temsilcilerimizin Maçları Ücretsiz Olacak

TRT'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupa maçlarını 3 yıl boyunca şifresiz ve ücretsiz olarak yayınlayacağını açıklayan Sobacı, "Kamu yayıncılığı anlayışımız gereği, ülkemizi temsil edecek takımlarımızın maçlarını futbolseverlere ücretsiz sunacağız" diye konuştu.

Premium Paketle Daha Fazla Maç

Sezon boyunca oynanacak yüzlerce karşılaşmanın tabii platformunun premium paketiyle makul bir ücret karşılığında futbolseverlerle buluşacağını belirten Sobacı, TRT'nin dünya standartlarındaki yayın kalitesiyle bu spor atılımını desteklemeye devam edeceğini ifade etti.