Victor Nelsson'un ardından Galatasaray'a katılan Danimarkalı futbolcu Mathias Ross, geçen sezonu Hollanda Eredivisie ekiplerinden NEC Nijmegen'de kiralık olarak geçirmişti. Galatasaray, Ross'un bu sezon Sparta Prag'da forma giymesi için anlaşma sağlandı.

SATIN ALMA OPSİYONU İLE KİRALAMA

Arda Güler Las Palmas Maçına Damga Vurdu, 4 Dakikada Maçın Kaderi Değişti Arda Güler Las Palmas Maçına Damga Vurdu, 4 Dakikada Maçın Kaderi Değişti

Galatasaray'ın KAP'a yaptığı açıklamada, "Mathias Ross Jensen'in 2024-2025 sezonu için şarta bağlı satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda Sparta Prag ile anlaşmaya varılmıştır. Satın alma opsiyonunun kullanılması durumunda, Sparta Prag kulübümüze 1.200.000 Euro ödeyecektir. Ayrıca anlaşmada 300.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus bulunmaktadır." ifadeleri yer aldı.

MATHİAS ROSS GEÇEN SEZON PERFORMANSI

Galatasaray, Mathias Ross'u 'ın 1.75 milyon euro ödeyerek transfer etmişti. Geçtiğimiz sezon sakatlıklar ve yabancı kontenjanı nedeniyle fazla forma şansı bulamayan Mathias Ross, sadece Türkiye Kupası'nda 2 maça çıktı, 1 gol kaydetti. Güncel piyasa değeri 1 milyon euro olan Danimarkalı futbolcunun Galatasaray ile 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor.