Antalya Emlakçılar, İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, izinsiz kiralama yapan konut sahiplerine 100 bin lira ceza uygulanacağını duyurdu. Son yıllarda tatil anlayışındaki değişiklikle birlikte otel yerine günlük ev kiralama yöntemi popüler hale geldi. Bu durum, özellikle Antalya gibi turistik bölgelerde ev sahiplerine önemli gelir kapıları açtı.

Günlük Kiralamalar Artışta

Kalabalık mekanlardan uzak durmayı tercih eden veya otel fiyatlarını yüksek bulan tatilciler, günlük kiralık evlere yöneldi. Antalya'nın turistik ilçelerinde günlük kiralama ücretleri 1.500 ila 10 bin lira arasında değişiyor. Ev sahipleri, bu yöntemi kullanarak aylık 100 bin lirayı aşan kazançlar elde edebiliyor.

İzinsiz Kiralamaya Ağır Cezalar

İsmail Çağlar, konutların yerli veya yabancı kişilere turizm amaçlı kiralanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin belgesi alınmasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Bu belge olmadan yapılan kiralamalar için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alınması için 15 gün süre tanınacak. Eğer bu süre sonunda izin belgesi alınmazsa, faaliyete devam edenlere 500 bin lira idari para cezası verilecek. Ayrıca, izin belgesi sahibinden kiraladığı turizm amaçlı konutu, kendi hesabına üçüncü kişilere kiraya verenler hakkında her bir sözleşme için de 100 bin lira ceza kesilecek.

Minik Narin’i Kim Öldürdü, Nerede Bulundu? Meğer Ağabeyinin Kolundaki İz… Minik Narin’i Kim Öldürdü, Nerede Bulundu? Meğer Ağabeyinin Kolundaki İz…

Tekrar Eden İhlallerde Daha Ağır Yaptırımlar

Çağlar, aynı konutun 1 yıl içinde 4 defadan fazla kiraya verilmesi durumunda 1 milyon lira idari para cezası uygulanacağını belirtti. Bu cezaların amacı, izinsiz ve kontrolsüz kiralama faaliyetlerinin önüne geçmek ve turizm sektöründe düzeni sağlamak.