Şişli’deki Rum Ortodoks Mezarlığı’nda gerçekleştirilen izinsiz define kazısı polis ekiplerini harekete geçirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 Ağustos’ta saat 04.30 sıralarında, Feriköy Mahallesi’ndeki mezarlıkta kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi. İşte detaylar…

Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti

Kazı İçin 2 Araç Kullandılar

Yapılan incelemelerde, bir mezarın 6 metre kadar kazıldığı ve olay yerinde 48 adet çömlek parçası, 6 adet pet şişe ve 1 adet cam kavanoz bulundu. Polis ekipleri, şüphelilerin Küçükçekmece’den iki ayrı araçla mezarlığa geldiklerini tespit etti. Kimlikleri belirlenen V.Ş., N.S., M.A. ve A.A. isimli 4 şüpheli, 25 Ağustos’ta yakalanarak gözaltına alındı.

48 Sayfalık Definecilik Dokümanı Ele Geçirildi

Şüpheli N.S. ve V.Ş.’nin adreslerinde yapılan aramalarda, 48 sayfalık definecilik dokümanı, 6 adet kaya kırmada kullanılan patlayıcı madde, 1 adet alan tarama cihazı, 1 adet kroki ve 1 adet havalı tabanca ele geçirildi. Emniyetteki sorgularında, şüphelilerin mezarlığın yanında bir gömü olduğunu düşündükleri için bu kazıyı gerçekleştirdikleri belirlendi.

İbadethane ve Mezarlıklara Zarar Verme Suçu

Kazı sonrası herhangi bir materyal bulamayan şüpheliler hakkında, ibadethane ve mezarlıklara zarar verme suçundan işlemlerin devam ettiği öğrenildi.