İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından metrobüs hattında sürdürülen Beyaz Yol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, yarın saat 18.00’den itibaren Beşyol durağı Beylikdüzü yönünde geçici olarak kullanıma kapatılacak. Çalışmaların 30 Ağustos Cuma günü sabah saat 06.00’da tamamlanması ve durağın yeniden hizmete açılması planlanıyor.

Çalışmaların Detayları

İBB tarafından yürütülen Beyaz Yol çalışmaları, Avcılar’daki İBB Sosyal Tesisleri ile Yenibosna durakları arasındaki metrobüs hattını kapsıyor. Bu çalışma, metrobüs yolunun daha dayanıklı ve güvenli hale getirilmesi amacıyla yapılıyor. Beşyol durağı Beylikdüzü yönünde geçici olarak kapatılırken, Zincirlikuyu yönü çalışmalardan etkilenmeyecek ve bu yöndeki metrobüs seferleri normal şekilde devam edecek.

Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti

Florya Durağı da Geçici Olarak Hizmet Vermiyor

Çalışmalar kapsamında 24 Ağustos’ta Beylikdüzü yönünde kullanıma kapatılan Florya durağı da geçici olarak hizmet veremiyor. Florya durağını kullanmak isteyen yolcular, bir sonraki durakta inip Zincirlikuyu yönünde tekrar metrobüse binmek zorunda kalıyor. Ancak, Florya durağının yarın saat 06.00’da yeniden hizmete açılması bekleniyor.

Trafik Yoğunluğu Oluştu

Beyaz Yol çalışmaları nedeniyle D-100 Karayolu üzerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. D-100 Karayolu’nun Ankara yönünde tek şerit dubalarla kapatıldı. Metrobüslerin bu güzergahta D-100 Karayolu’na çıkması, Ankara yönünde araç yoğunluğuna neden oldu. Trafikteki bu yoğunluk, sürücüler ve yolcular için zaman zaman sıkıntılara yol açıyor.

Alternatif Güzergahlar ve Uyarılar

İBB, metrobüs hattını kullanan yolculara alternatif güzergahlar kullanmalarını ve seyahat planlarını bu çalışmalara göre düzenlemelerini öneriyor. Özellikle iş çıkış saatlerinde yaşanabilecek trafik yoğunluğu göz önünde bulundurularak, toplu taşıma araçları tercih edilebilir. Ayrıca, metrobüs hattını kullanacak yolcuların durak kapatmalarına dikkat etmeleri ve biniş noktalarını buna göre planlamaları önemli.

Beyaz Yol Çalışmaları Devam Ediyor

İstanbul'da toplu taşımayı daha konforlu hale getirmek için yapılan Beyaz Yol çalışmaları, bazı durakların geçici olarak kapanmasına neden oluyor. Bu süreçte yolcuların alternatif güzergahları kullanarak, trafik yoğunluğundan kaçınmaları öneriliyor. Çalışmaların planlanan sürede tamamlanmasıyla, metrobüs hattının daha güvenli ve dayanıklı hale gelmesi bekleniyor.