Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıkan 14 yaşındaki Narin Güran, eve dönmeyince ailesi endişelenip arama çalışmalarına başladı. Köylülerle birlikte yapılan aramalardan sonuç alınamaması üzerine, Narin’in babası Arif Güran, saat 20.15'te karakola giderek kayıp ihbarında bulundu. İhbarın ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Arama Kurtarma Ekipleri Seferber Edildi

Narin Güran’ı bulmak için bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve AFAD gibi birçok arama kurtarma ekibi gönderildi. Helikopter desteğiyle havadan da yapılan aramalarda, Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Ancak, şu ana kadar Narin Güran’a ait bir iz bulunamadı.

Bulunan Terlik Farklı Çıktı

Arama çalışmalarında gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Narin Güran'ın ailesi, terliği kızlarına ait zannetti, ancak daha sonra terlik numarasının farklı olduğu anlaşıldı. Bu gelişme, arama çalışmalarını daha da karmaşık hale getirdi.

Son Görüntüleri Ortaya Çıktı

Narin Güran’ın kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. 21 Ağustos’ta saat 15.15’te çekilen görüntülerde Narin, dört arkadaşıyla birlikte yürürken görülüyor. Ardından, tepe yolunu kullanarak evine doğru tek başına yürüdüğü kaydedildi.

Bakan Yerlikaya, Narin'in Babasıyla Görüştü

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, aileyi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Zorluoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı arayarak Narin’in babası Arif Güran’ı görüştürdü. Baba Güran, desteklerinden dolayı Bakan Yerlikaya’ya teşekkür etti.

Arka Sokaklar’a Yeni Transfer, Kısmetse Olur Sedat Polat Kimdir, Kadroya Dahil Oldu! Arka Sokaklar’a Yeni Transfer, Kısmetse Olur Sedat Polat Kimdir, Kadroya Dahil Oldu!

9 Bin 300 Araç Arandı

Arama çalışmaları 3’üncü gününde de devam ediyor. Bugüne kadar mahalleye giriş ve çıkış yapan 9 bin 300 araç arandı. Su seviyesi düşürülen sulama kanallarında da arama çalışmaları sürüyor. Jandarma komandoları ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri, mahalledeki tüm metruk evleri, ahırları ve bağları tek tek kontrol etti, ancak Narin Güran’a ait bir iz bulunamadı.

Baba Güran: "Gören, Duyan Allah Rızası İçin Haber Versin"

Narin Güran'ın babası Arif Güran, "Gören, duyan Allah rızası için bize haber versin. Arama kurtarma ekipleri büyük bir mücadele veriyor, özellikle jandarma ve AFAD’a teşekkür ediyorum. Dualarımız kızımın bir an önce bulunması için." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden Destek Sözü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak da aileyi ziyaret ederek, arama çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Bucak, "Dileğimiz, Narin kızımızın bir an önce sağ salim ailesine kavuşmasıdır" dedi.