Sosyal medya fenomeni Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen, İzmir'de yürütülen geniş çaplı operasyonun ardından gözaltına alındı ve ifadeleri kamuoyuna açıklandı. 

25 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya fenomenlerine yönelik düzenlediği operasyonları etkin ve kararlı bir şekilde sürdürüyor. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla yürütülen Kuyu-8 operasyonları kapsamında 25 ilde operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda, aralarında Neslim Güngen ve İnanç Güngen'in de bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı.

NESLİM GÜNGEN: "BÜTÜN İŞ VE İŞLEMLERİMİZ ŞEFFAFTIR"

Gözaltına alınan Neslim Güngen, ifadesinde tüm iş ve işlemlerinin şeffaf olduğunu belirtti. Kendisini defalarca kez arayarak kayıt dışı görüşme talep eden vergi müfettişi ile ilgili olarak, "Vergi müfettişleri ile vergi dairesinde görüşme yapıyorum. Kayıt dışı görüşmedim. Bizim yaptığımız tüm iş ve işlemler şeffaftır. Devletin her kurumu gelip bizi denetleyebilir. Hakkımdaki iddiaları reddediyorum" dedi.

Fenomen Neslim Güngen 1

ÇALIŞANLARIN İTİRAFLARI ŞOKE ETTİ! ZORLA KULLANDIRMIŞ

Neslim Güngen'in ifadesinin ardından, gözaltına alınan çalışanlarının verdikleri ifadeler Güngen'i zor duruma soktu. Çalışanlar, güzellik merkezlerinde kullanılan ilaç ve kozmetik malzemelerin halk sağlığını tehdit ettiğini ve bir kısmının toplatılma kararı bulunduğunu itiraf etti. Ayrıca, kozmetik içeriği olmayan sıvıların botoks olarak yüksek fiyata satıldığını ve ilaçların ölümle sonuçlanacak yan etkilerinin olduğunu bildikleri halde Neslim Güngen'in kendilerini bu malzemeleri kullanmaya zorladığını söylediler.

İNANÇ GÜNGEN EŞİNİ SUÇLADI

Neslim Güngen'in eşi İnanç Güngen de ifadesinde eşini suçladı. Hakkındaki bütün suçlamaları reddeden İnanç Güngen, "Cihazları ben üretiyordum ancak belgeleriyle Neslim ilgileniyordu. Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırdığını söylüyordu. Şirket benim üzerime ancak bütün işlerle işleyişle Neslim ilgileniyordu" diyerek eşinin sorumlu olduğunu belirtti.

Minik Narin’i Kim Öldürdü, Nerede Bulundu? Meğer Ağabeyinin Kolundaki İz… Minik Narin’i Kim Öldürdü, Nerede Bulundu? Meğer Ağabeyinin Kolundaki İz…

Fenomen Neslim Güngen 3

VERGİ MÜFETTİŞİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

MASAK tarafından görevlendirildiği süreçte Neslim Güngen’i defalarca arayarak kayıt dışı görüşme talep ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan vergi müfettişi, hakkındaki iddiaları reddetti. Vergi müfettişi, herhangi bir maddi talepte bulunmadığını söyledi. İfadesinde, "İşle ilgili görüştük, görüşmeye gittiğimde yanımda başkaları da oluyordu" dedi.

FİRARİ PARA KASASI GÖKHAN GÖZ ARANIYOR

Neslim Güngen'in para kasasının firari iki şüpheliden biri olan Gökhan Göz olduğu ortaya çıktı. Göz’ün, fiziki takip esnasında Neslim Güngen ile sevgili olduğu ve firari olarak arandığı öğrenildi.