Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili sosyal medyada skandal bir açıklamada bulundu. "Dine önem veren iktidarlar" diyerek, "30-40 yıl içinde Türkiye olmayacak" dedi.

"TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİ KAPANMIŞTIR"

Arka Sokaklar’a Yeni Transfer, Kısmetse Olur Sedat Polat Kimdir, Kadroya Dahil Oldu! Arka Sokaklar’a Yeni Transfer, Kısmetse Olur Sedat Polat Kimdir, Kadroya Dahil Oldu!

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı programda Türkiye'nin geleceği hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Şengör, "Bu 20 senelik AK Parti iktidarı ve öncesinde dine baskın önem verenler nedeniyle Türkiye'nin istikbali kapanmıştır. Türkiye'nin sonu artık belli ve bu son uzak bir gelecekte değil. Önümüzdeki 30-40 yıl içinde Türkiye olmayacak. 1950'den beri gelen, dine önem veren iktidarlarla beraber Türkiye’nin istikbali kapanmıştır" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Şengör'ün bu açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve çeşitli tepkilere neden oldu. Türkiye'nin geleceği hakkında bu denli karamsar bir tablo çizen Şengör, eleştirilerin odağı haline geldi.

ŞENGÖR'ÜN DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI

Prof. Dr. Celal Şengör, daha önce de Türkiye ve dünya üzerindeki jeopolitik değişimler ve doğal afetler hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Bilimsel çalışmaları ve akademik yetkinliği ile tanınan Şengör, özellikle yer bilimleri alanında yaptığı katkılarla biliniyor.

AKADEMİK KARİYERİ

Prof. Dr. Ali Mehmet Celâl Şengör, yapısal yer bilimi ve tektonik alanındaki çalışmalarıyla uluslararası alanda tanınmaktadır. Özellikle şerit kıtaların dağ kuşaklarının yapısına etkisini inceleyerek önemli buluşlara imza atmıştır. Kimmer Kıtası adını verdiği şerit kıtayı keşfetmesiyle bilim dünyasında büyük yankı uyandırmıştır. 24 Mart 1955'te İstanbul'da doğan Şengör, University at Albany'de eğitim almış ve 1986 yılında Oya Şengör ile evlenmiştir. H. C. Asım Şengör adında bir oğlu bulunan Şengör'ün ebeveynleri Günseli Güler Şengör ve Asım Şengör’dür.

GELECEKTEKİ JEOLOJİK DEĞİŞİMLER HAKKINDA

HT Bilim Tarih Felsefe kanalında katıldığı programda, Şengör gelecekte gerçekleşecek jeolojik değişimlerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Yeni Pangea'nın oluşumuyla birlikte Akdeniz'in tamamen kapanacağını ve yeni bir dağ kuşağının oluşacağını belirten Şengör, "10 milyon yıl sonra Libya ile sınırlarımız birleşiyor ve Doğu Akdeniz yavaş yavaş kapanıyor" dedi. Bu tür bilimsel öngörüleri ile de tanınan Şengör, gelecekteki jeolojik değişimlerin önemine vurgu yaptı.